1. 2024.04.18. csütörtök, Andrea
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Tiszakécske nyerte az Anka Balázs emléktornát

Hetedik alkalommal rendezte meg a Lakiteleki Torna Egylet az Anka Balázs labdarúgó emléktornát, ahol öt település U-14-es korosztályú csapatai mérték össze tudásukat.

 

Anka Balázs három cikluson keresztül volt Lakitelek polgármestere, és a Lakiteleki Torna Egylet elnöki teendőit is hosszú ideig ellátta. Mindig szívén viselte a fiatal labdarúgók sorsát. Halála után Verebélyi Gábor – aki jelenleg a lakiteleki felnőtt csapat edzője – ötlete volt az, hogy emlékére korosztályos tornát rendezzenek. Az elmúlt évben a kiskunfélegyházi fiatal labdarúgók végeztek az élen, így ők vihették haza a vándorkupát. Ezúttal a félegyháziakon kívül Tiszakécske, Tiszaalpár, Bugac és Lakitelek korosztályos csapatai mérkőztek meg egymással. A tornán ott volt Anka Balázs özvegye, Erzsébet asszony is, aki minden évben megtekinti a fiatal labdarúgók mérkőzéseit.

A szervezők keresztben alakítottak ki két pályát, azon zajlottak a mérkőzések. Egyszerre nyolc mezőnyjátékos és egy kapus lehetett fenn egy-egy csapatban. A találkozók egy félidősek voltak és húsz percig tartottak térfélcsere nélkül. Az alábbi eredmények születtek: Lakitelek-Tiszaalpár 3-0, Tiszakécske-Bugac 1-0, Tiszakécske-Lakitelek 4-0, Kiskunfélegyháza-Tiszaalpár 5-0, Tiszakécske-Tiszaalpár 11-0, Kiskunfélegyháza-Tiszakécske 0-1, Kiskunfélegyháza-Lakitelek 2-1, Tiszaalpár-Bugac 0-4, Lakitelek-Bugac 0-4, Bugac-Kiskunfélegyháza 2-2. Ez alapján az első helyet Tiszakécske szerezte meg, aki elvihette a vándorkupát, második lett Kiskunfélegyháza, harmadik Bugac, negyedik Lakitelek, ötödik pedig Tiszaalpár. Valamennyi játékos egyforma érmet, aranyat kapott, és ebédre is meghívták őket.