1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Csákvárról pontosan kellene hazatérni

Hétközi fordulóval folytatódik a Merkantil Bank Liga NB II.-es labdarúgó bajnokság. A Tiszakécskei LC az Aqvital FC Csákvár otthonába látogat.

Nem lehet azt mondani, hogy vannak könnyű meccsek a másodosztályban. Igenis minden mérkőzésre keményen fel kell készülni, és százszázalékos teljesítményt kell nyújtani annak a csapatnak, amelyik meg akarja szerezni a három pontot. A Tiszakécskei LC az eddig lejátszott három mérkőzésből három pontot szerzett. Valljuk be őszintén, ennél többre számítottak nem csak a szurkolók, de a szakmai stáb is. Az, hogy nem így történt lehet magyarázni, de a tényeken már nem lehet változtatni. Ma délután Csákváron lehet bizonyítani, és ahogyan Visinka Ede mondta, sikert csak úgy lehet elérni, ha mindenki maximálisan odateszi magát, minden mérkőzésen.

A csákváriak jól kezdték a bajnokságot, mert hazai pályán legyőzték a Siófokot, Szombathelyen és Soroksáron pedig pontot szereztek. Éppen ezért a mostani, 17.30 órakor kezdődő találkozó nem ígérkezik sétagaloppnak. A játékosok tisztában vannak azzal, hogy teljes koncentrációt igénylő mérkőzés lesz, és természetesen pontosan szeretnének hazaérni. Visnka Ede továbbra sem számíthat, sérülés miatt, Kalmár Ferencre és Geiger Norbertre. Balajti Ádám ugyan már edzett a kerettel, de lehet, hogy az ő beállítása várat még magára, így továbbra is a Horváth Zoltán, Zamostny Balázs, Vólent Roland támadó hármasra számíthat a vezetőedző. Vólent ugyan csak húsz percet játszott a Diósgyőr ellen, de a szépítő gólt ő szerezte, és több figyelemre méltó akciója is volt. Egyébként mind a három csatár veszélyes, és ha megindulnak, vagy ha helyzetbe kerülnek, akkor bizony nehéz őket feltartóztatni. Amennyiben a védelem is stabilan fog állni a lábán, és a középpályások is harcosan és fegyelmezetten játszanak, akkor lesz remény arra, hogy ponttal, vagy pontokkal térjen haza a TLC Csákvárról. Az elmúlt bajnokságban idegenben 1–0-ra győzött a Tiszakécske Csákváron, hazai pályán viszont 2–0 arányú vereséget szenvedett. Lehet tehát javítani.