1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Megkezdte felkészülését az új bajnokságra a Tiszakécskei LC

Véget ért a nyári szabadság a Tiszakécskei LC NB II.-es labdarúgói számára. Hétfőn délelőtt már közös edzésre jelentkeztek. A játékosok között több új arcot is lehetett látni.

 

Bemutatkozással kezdődött az első közös edzés a Tiszakécskei LC NB II.-es gárdájánál, ugyanis több új játékost is igazolt már a klub azok helyett, akik távoztak. Zamostnyi Balázs 30 éves csatár Nyíregyházáról tette át a székhelyét Tiszakécskére, akitől gólokat várnak az egyesület vezetői és a szurkolók is. Korábban játszott az Újpest és a Szombathely első osztályú csapatában is. A 29 éves Geiger Norbert az előző bajnokságban Pécsen szerepelt szintén támadóként. Több lehetőség közül választotta a Tiszakécskét. A húsz éves Szekér Ádámnak Szombathely volt a korábbi klubja, de lejárt a szerződése, és úgy érezte, hogy váltania kell. Vele a középpályás sor erősödhet. Winkler András még csak 21 éves, ő a Budaörsöt váltotta Tiszakécskére. Korosztályos utánpótlás válogatottban is szerepelt, szélső támadóként számíthat rá Visinka Ede vezetőedző.

Egy kicsit később kezdődött az első edzés, mint tíz óra, mert Visinka Ede eligazítást tartott a játékosoknak. Az elkövetkezendő időben azonban, a nagy hőségre való tekintettel, fél tízkor kezdik majd az edzéseket. Kedden és csütörtökön délután kondicionális program is szerepel a tervezett programban. Természetesen felmérést is végeznek majd a játékosok. Ma (kedden) harminc méteres futáson kell részt venniük a játékosoknak, szerdán pedig ezer métert futnak, természetesen időre. Az első edzőmérkőzést a Kelen SC ellen játsszák majd hazai pályán július 9-én 11 órakor.

A mostani edzésen húsz mezőnyjátékos és három kapus vett részt. A korábban súlyosan sérült Zádori Krisztián is ott volt, de ő csak könnyített munkát végzett. Sajnálatos módon a bemelegítő futás után Kalmár Ferenc térde megsérült, így nem tudta folytatni a gyakorlást. Azt nem lehet még tudni, hogy ez mit jelent majd a csatár felkészülésében. A bemelegítés és a nyújtás után taktikai feladatokat gyakoroltak a játékosok, majd kétszer tizenöt perc egymás közötti játékkal folytatták az edzést. A nagy meleg miatt természetesen több alkalommal is ivószünetet rendelt el Visinka Ede. A vezetőedzőtől megtudtuk, hogy nem teljes még a keret, mert huszonnégy mezőnyjátékossal és három kapussal számolnak majd a bajnokságban. Több labdarúgóval is tárgyalnak, hogy teljes legyen a létszám. A csapatnál csak a két Lovas testvér az, akik még nem érik el a húsz éves kort. Rajtuk kívül még két fiatal játékos érkezhet majd az NB II.-es keretbe. Mivel Holczer Ádám kapus távozott a Tisza-parti kisvárosból, ezért helyette szükséges még egy hálóőrt leigazolni. Úgy tűnik, hogy a klub megtalálta az alkalmas kapust, aki hamarosan már a Tiszakécskei LC játékosa lesz. Az egyesület szerette volna megtartani Kosznovszky Márkot és Máté Zsoltot, akik kölcsönben játszottak Tiszakécskén, de úgy tűnik, hogy ez nem fog sikerülni, mert az egyesületük visszavárja őket.

Még egy változás történt a csapat háza táján. Maczkó Gábor eddig egyedül látta el a masszőri teendőket. Most társat kapott, még pedig Jelenfi Tamást, aki korábban a megyei I. osztályú csapatnál látott el részben hasonló feladatot. Vele is megegyezett a klub. Amennyiben az ideje engedi, akkor továbbra is segítséget nyújt majd a megyei I. osztályú csapatnak.