1. 2024.04.18. csütörtök, Andrea
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Felbontották a szerződést a nyárlőrinci óvodások

Nem úgy alakult a nyárlőrinci óvodásoknak a ballagásuk, mint ahogyan azt szerették volna. A ballagást ugyan megtartották, de a rossz időjárás miatt, a hagyományos családi évzárónap elmaradt.

 

Megható volt az idei óvodai ballagás, amit az udvar helyett az esős idő miatt, a tornaszobában tartottak meg. Több kisgyermeknek, de az óvó néniknek és a szülők egy részének is, könny szökött a szemébe. Almási Barba intézményvezető köszöntötte a gyerekeket, szüleiket és hozzátartozóikat. Amint azt elmondta, három évig mindennap találkoztak, a szülők rájuk bízták életük legnagyobb kincsét, a gyermekeiket, és ezzel a világ legjobb alkuját kötötték meg egymással. Amíg távol voltak, addig ők szertettel, gondoskodással vették körbe a kicsiket. – Jó kis üzlet volt, élveztük minden percét. Most azonban eljött a pillanat, amikor fel kell bontani a szerződést. A gyermekek útjai ugyanis szeptembertől már másfelé mennek. Hamarosan barátságot fognak majd kötni a betűkkel, a könyvekre, és a füzetekre is rá tudják majd a nevüket írni hangsúlyozta Almási Barba. Megköszönte az együtt töltött esztendőket, és a közös munkát. A szülőknek annyit mondott még, hogy soha ne vágják le a gyermekek szárnyát, hagyják őket repülni, mert csodálatos pillangó rejlik mindegyikükben. A gyerekekhez is szólt, akik három évvel ezelőtt nagy izgalommal várták családlátogatásra az óvóikat, akik elvitték nekik a jeleiket. Ezek a jelek most ott lógtak szalagon a gyermekek nyakában. Arra kérte őket, hogy emlékbe hagyják ott a jeleiket, és kössék fel az óvoda zászlajára, hogy majd az új óvodásoknak is társául szegődhessen.

Nyárlőrincen hagyomány, hogy az óvó nénik és az óvó bácsi egy-egy dossziét nyit minden kisgyermek számára, mikor átlépik az intézmény ajtaját. Ebbe gyűjtötték az óvodai élet mindennapjai. Ezt most megkapta minden ballagó óvodás.