1. 2024.04.24. szerda, György
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Szolnok nyerte a Tisza-parti rangadót

A Merkantil Bank Liga NB. II-es labdarúgó bajnokság 37., utolsó előtti fordulóját bonyolították le vasárnap. A Tiszakécskei LC csapata a Szolnoki MÁV FC-t fogadta.

 

A Tiszakécskének, de legfőképpen a Szolnoknak is nagy szüksége lett volna a három pontra, mivel a találkozó előtt a kiesési zónában tartózkodtak. A hazaiak azt ígérték, hogy mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy ezen a mérkőzésen biztosítsák a bennmaradást, hogy az utolsó Pécs elleni találkozóra már felszabadultan tudjanak elutazni. Sajnos ez most nem valósult meg, de bennmaradtak a másodosztályban.

A találkozó előtt Maczkó Gábort köszöntötték, akik 250. alkalommal szerepelt már a csapat mellett, mint masszőr. A találkozó első negyedórájában a hazaiak domináltak, látszott rajtuk, hogy komolyan gondolták az ígéretüket. A 15. percben meg is szerezték a vezetést. Kosznovszky jobb oldalról adta be a labdát Kovács Barnabás pedig a tizenegyes tájékáról, a kapu közepébe lőtt 1-0. Ezt követően a vendégek vették át a játék irányítást, és bő félóra után sikerült egyenlíteniük. Bal oldali beadás után Csáki Róbert Busa elé fejelte a labdát, aki élt a lehetőséggel, és közelről, kapásból kilőtte a bal alsó sarkot 1-1. Nem sokkal később a Tiszakécske megszerezhette volna újra a vezetést. Erdei a bal oldalról rúgott be szögletet Simon fejese azonban a felső kapufát találta el. A második félidő ott folytatódott, ahol az első abba maradt. A szolnokiak támadtak, és az 55. percben Sipos 20 méteres szabadrúgása a bal kapufán csattant. Négy perccel később a vezetést is megszerezték a vendégek. Egy bal oldalról beadott labdát Uzoma középre fejelt, pontosan Busa elé, aki a bal alsó sarokba lőtt 1-2. A mérkőzés vége felé próbálkozott a Tiszakécske, akadtak helyzeteik is, de a kapuba nem tudtak betalálni. Változatos mérkőzésen a találkozó elején a hazaiak játszottak jobban, de utána a vendégek átvették az irányítást, és küzdöttek a három pontért, amit a végén meg is szereztek.

–Tudtuk, hogy a Szolnok az életéért fog küzdeni, ezt be is bizonyították a meccs közben, értékelte csapata teljesítményét Visinka Ede. – Nagyon sajnálom, hogy a végső eredmény így alakult, mert vezetett a csapat, kezünkben volt a mérkőzés, de egy egyéni hiba után kiegyenlített a Szolnok, majd egy óriási malacgóllal vezetést is szerzett. Utána nagyon nehéz volt a betömörült tíz ember ellen játszani. Igazi helyzetet nem is tudtunk kialakítani abban az időszakban, mert mélyen védekezett a Szolnok. Azt is el kell mondanom, hogy nagyon mélyről jöttünk vissza, mert mindössze két pontja volt a csapatnak, mikor átvettem az irányítását. Kiharcoltuk a bennmaradást, de azt gondolom, hogy korábban egy fordulóval a vége előtt, ennek a csapatnak egy gramm esélyt sem adtak volna, hogy bennmarad az NB. II-ben. Ennek nagyon örülök, erre nagyon büszke vagyok. Erre a csapat is legyen büszke, de a klub és a szurkolók is. Arra készültünk, hogy hazai győzelemmel ünnepeljük meg a bennmaradást, sajnos ez elmaradt. Van még egy mérkőzés, azon megpróbáljuk a vereség sorozatot megállítani. Óriási tettet vittek véghez a játékosaim, mert ha nincs a tavaszi hadjárat, akkor most a kiesésről beszélnénk. Meg van a bennmaradás, aminek nagyon örülni kell hangsúlyozta Visinka Ede.

– Győznünk kellett ma, ezt meg is tettük, gratulálok a csapatnak, de még mindig van egy találkozó, amit meg kell nyernünk, nyilatkozta Romanek János. – Nem kieső csapat a miénk mert az utolsó hat mérkőzésből négyet megnyertünk egy döntetlent játszottunk egyszer pedig vereséget szenvedtünk. Az elő félidő elején volt egy kis gondunk, de a gólunk után mi domináltunk, és szereztünk még egyet. Azt hiszem, hogy megérdemelten nyertünk.

Tiszakécskei LC–Szolnoki MÁV FC 1-2 (1-1)

Tiszakécske, 700 néző, vezette: Berényi Tamás (Belicza Bence Péter, Szabó Dániel.).

Tiszakécske: Holczer – Máté Zs., Csáki (Farkas A. 71.), Balázs B. Uzoma – Erdei (Marsa 71.), Kovács B., Kosznovszky (Oláh 78.), Simon (Beliczky a szünetben) – Gyurján, Kalmár (Volent 60.). Vezetőedző: Visinka Ede

Szolnok: Hegedűs L. – Szekszárdi, Tóth B., Szabó A., Gohér – Kurdics (Tömösvári 58.), Kónya (Kovács O. 75.), Tisza K.., Sipos (Rokszin 87.), Lakatos (Tóth L. a szünetben) – Busa (Csörgő 87.). Vezetőedző: Romanek János

Gólszerző: Kovács a 15. Busa a 32., és az 59. percben.