1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

NB. II-es megyei rangadót játszanak Kecskeméten

A Merkantil Bank Liga NB. II-es labdarúgó bajnokság 36. fordulójában megyei rangadót játszanak. A Kecskeméti TE Hufbau a Tiszakécskei LC-t fogadja.

A két csapat mindig is presztízs mérkőzésnek tartotta az egymás elleni küzdelmet, és így lesz ez most is. Az elmúlt fordulóban a Kecskemét idegenben győzött 0–3-ra a Dorog ellen, és megtartotta második helyét a tabellán. Sőt, mivel a Diósgyőr kikapott Budafokon, így három pont előnyre tett szert velük szemben. A hírös városiaknak az a céljuk, hogy a második helyüket megtartsák. A licenszet a legmagasabb osztályra megkapták, tehát amennyiben a második helyen végeznek, akkor lehetőségük lesz arra, hogy az NB. I-ben szerepeljenek. Sajnálatos módon a stadionjuk jelenleg nem alkalmas arra, hogy az első osztályban játszanak, éppen ezért „albérletbe” kellene menniük más városokba, ahol a hazai mérkőzésüket le tudják játszani. Információnk szerint két várost, Szegedet, és Budapestet, azon belül is az MTK pályát jelölték meg, ahol esetlegesen a hazai mérkőzésüket játszhatnák.

Na de ne menjünk ennyire előre, hiszen nincs még vége a bajnokságnak. Számukra és a Tiszakécske számára is most vasárnap egy nagyon fontos mérkőzés vár. Az ősszel, hatalmas küzdelemben 1–0 arányú tiszakécskei győzelem született. Akkor két tizenegyest is kihagyott a Kecskemét, a Tiszakécskéből pedig két játékost, Csáki Róbertet és Farkas Norbertet is kiállították, a három pontot még is sikerült begyűjteni. Az eddigi hét másodosztályú mérkőzésükön eddig öt tiszakécskei győzelem és kettő kecskeméti született. A mostani nyolcadik találkozón mind a két csapat szeretné a három pontot begyűjteni, éppen ezért nagyon érdekesnek ígérkezik a mérkőzés.

A TLC a 35. fordulóban hazai pályán szenvedett vereséget 0–2 arányban a Siófoktól. Akik látták a találkozót, azok tudhatják, hogy nem játszott alárendelt szerepet a Tiszakécske, sőt, ha nem véd olyan kitűnően a siófoki kapus, akkor minden bizonnyal otthon tudták volna tartani a három pontot. A futballban azonban nincs ha. A találkozó után Visinka Ede vezetőedző azt nyilatkozta, hogy ettől függetlenül a hátralévő három fordulóban a csapat tud annyi pontot szerezni, hogy bennmaradjon a másodosztályban, csak ezzel a vereséggel kicsit nehezebbé tették az életüket. A hétvégi találkozóval kapcsolatban elmondta, hogy az ősszel sikerült legyőzni a Kecskemétet. Most nagyon jó formában vannak, a mérkőzés abszolút esélyesei ők, de a Tiszakécskének még szüksége van pontokra, így biztosan nem fognak felemelt fehér zászlóval odamenni. Győzzék le őket, ha jobbak, mondta a mester. Az ősszel is így kezdődött a megyei derbi, hogy ők voltak az esélyesek, de mégis a Tiszakécske nyert. A legprofibb módon felkészülnek belőlük, de annyit pontot kell még szerezni az utolsó három mérkőzésen, hogy a kieső vonal fölött legyenek a bajnokság végén.

A Siófok elleni mérkőzésen az egyik legjobb tiszakécskei játékos Eke Uzoma volt. A kiváló védő a vasárnapi találkozóval kapcsolatban elmondta, hogy tisztába vannak azzal, hogy ez a mérkőzés egy megyei derbi lesz. Szeretnének minél jobban játszani Kecskeméten, és reményét fejezte ki, hogy ott nagyobb szerencséje lesz a csapatnak. Nagyon készülnek erre a találkozóra és nyerni szeretnének.

A találkozó vasárnap 17 órakor kezdődik a Kecskeméti Széktói Stadionban.