1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Végig támadta a mérkőzést a Tiszakécske, de gólt nem tudtak rúgni

A Merkantil Bank Liga NB. II-es labdarúgó bajnokság 25. fordulójában az ötödik helyen álló BFC Siófok látogatott a 12. helyen álló Tiszakécskei LC otthonába. A hazaiak a győzelem reményében léptek a pályára.

 

A találkozó előtt már csak négy forduló volt hátra a 2021/2022-es másodosztályú bajnokságból, de még nagyon sok nyitott kérdés maradt megválaszolatlanul. Ami a tiszakécskeiek szempontjából a legfontosabb, hogy sikerül-e a következő bajnoki idényt is a másodosztályban tölteniük. Erre szinte minden helyi szurkoló azt válaszolta volna, hogy természetesen, és erre minden okuk meg is volt, mert csapatuk a tavaszi idényben nagyon jól teljesített. A Siófok nagy múltú ellenfél, több esetben is játszott az NB. I-ben, de most nem képviselnek olyan játékerőt, amivel az első osztályban is megállnák a helyüket. A Tiszakécske az első és a másodosztályban is játszott már a Balaton-parti város csapatával, de a statisztika szerint a mérleg a Siófok javára billen. Hat mérkőzésből két győzelmet arattak, három döntetlen született, és egy alkalommal nyertek a tiszakécskeiek. Az ősszel 4–1 arányban bizonyult jobbnak a Siófok.

A kezdő rúgást a hét éves Papp Kata végezte el, aki a találkozó előtt ünnepelte névnapját. Korán jött a Siófok vezetőgólja. A hatodik percben, egy ártalmatlan támadás után Kiss Balázs 17 méterről lőtt, a labda Holczer hasa alatt ment a jobb alsó sarokba 0–1. Negyedóra elteltével átvette a Tiszakécske a játék irányítását. A 32. percben Gyurján 24 méteres bombáját a jobb felső sarokból ütötte ki Hutvágner. Egy perccel később Erdei 22 méterről próbálkozott, bal alsó sarokba tartó lövését hárította a siófoki kapus. A 44. percben Máté húsz méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, de Hutvágner bravúrral hárított. A második játérészben mindent egy lapra tett fel a Tiszakécske, sorra vezették támadásaikat. Egyértelműen mezőnyfölényben játszottak, látszott a játékosokon, hogy szeretnének pontot, pontokat szerezni. A vendégek kontrákkal próbálkoztak, de ebben nem volt elég átütőerő. A találkozó vége felé mindent egy lapra tette fel a hazai gárda, de a Siófok jól védekezett. Aztán ahogyan az lenni szokott, a védekező csapat szerezett újabb gólt. A 89. percben jobb oldali szabadrúgás után, a kapufáról kipattanó labdát Elek Bence közelről a hálóba pofozta 0–2. Hiába birtokolta többen a labdát a Tiszakécske, és volt veszélyesebb kapura, nem tudott gólt szerezni, pedig erre a három pontra nagy szükségük lett volna.

– Rengeteget tettünk azért, hogy ne kapjunk ki, de nem tudtunk túljárni az ellenfél kapusának az eszén, mert fölénk nőtt, értékelte a találkozót Visinka Ede. – Az előnyünkre ránk jött a mezőny, mert egymás után, a harmadik vereséget szenvedtük el, éppen ezért újra kell értékelni a dolgainkat. Ettől függetlenül nem mondhatok semmit rosszat a csapatról, mert sokat tettek azért, hogy nyerjünk, de sajnos nem tudtunk a kapuba találni, mert kiváló formát mutatott az ellenfél kapusa. Korán kaptuk a gólt, utána futnunk kellett az eredmény után. A végén a második siófoki gól is elkerülhető lett volna. Szerintem a csapat képes annyi pontot szerezni, hogy bennmaradjon az NB II-ben. Megfogjuk csinálni, csak most egy kicsit nehezebbé tettük az életünket.

– Jól kezdtük a mérkőzést, vezettünk is 1–0-ra. Utána azonban nagyon nem tesztszett, amit láttam, mert a kapusunk tartott meccsben bennünket. Volt három, négy nagy védése. A második félidőben szerkezetet váltottunk, és stabilabbak lettünk. Ott a kontrákból, ha pontosabban játszunk, akkor hamarabb eldönthettük volna a mérkőzést, nyilatkozta Domján Attila.

Tiszakécskei LC–BFC Siófok 0–2 (0–1)

Tiszakécske, 350 néző, vezette: Lovas László 7 (Bede Tamás, Bertalan Dávid).

Tiszakécske: Holczer – Máté Zs., Balázs B., Csáki, Uzoma, Erdei (Marsa 81.), Kovács B., Kosznovszky (Pongrácz 68.), Simon (Farkas N. 58.), Gyurján (Vachtler 68.), Beliczky (Kalmár 46.). Vezetőedző: Visinka Ede

Siófok: Hutvágner – Polényi, Varjas, Varga B., Deutsch (Feledy 90.), Szakály (Medgyesi 90.), Krausz (Horváth M. 73.), Balogh B., Eördögh, Kiss B., Horváth P. (Farkas G. 90.). Vezetőedző: Domján Attila

Gólszerző: Kiss B. 6., Elek 89. percben.