1. 2024.04.23. kedd, Béla
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Tisza-parti, Balaton-parti találkozó a másodosztályban

A Merkantil Bank Liga NB. II-es labdarúgó bajnokság 35. fordulójában a BFC Siófok látogat Tiszakécskére, a Városi Sportcentrumba. A hazaiak nem titkolt vágya az, hogy győztesként hagyják el a mérkőzés végén a pályát.

A Siófok az előkelő ötödik helyet foglalja el jelenleg a tabellán, és úgy tűnik, hogy ennél jobb helyezést, legfeljebb a negyediket tudja elérni, de ahhoz pontszámban utol kellene érni az előtte álló Szegedet. A vendégek az elmúlt fordulóban hazai pályán fogadták a Dorogot és 1–1-es eredményt értek el. Minden valószínűség szerint, Tiszakécskére pontért, pontokért jönnek. Az őszi szezonban 4–1 arányban győzték le a Tisza-parti kisváros csapatát. Azon a találkozón a második félidőben, nem egészen fél óra alatt rúgták a négy gólt. Nem lehet tehát azt mondani, hogy a második játékrészben nem tesznek meg mindent a győzelem érdekében. Éppen ezért a vasárnapi mérkőzés nem lesz könnyi a tiszakécskei csapat számára.

A hazaiak legutóbb két alkalommal is kikaptak, otthon a Csákvártól, idegenben pedig a Vasastól. Két ellentétes mérkőzés volt, ahol a fővárosi csapat jobb, látványosabb és eredményesebb focit játszott. A Csákvár ellen pedig egyszerűen gyenge volt a Tiszakécskei LC. Éppen ezért a Siófok ellen bizonyítani akarnak a fiúk. Szeretnék, ha ugyan azt a formát tudnánk hozni, mint amit a nyolc fordulós veretlenségben „követtek” el. – Minden vereséget nagyon gyorsan ki kell heverni, csak előre kell nézni, és menni tovább. Tanulni kell belőle, le kell vonni a következtetéseket, de a következő feladatra kell már koncentrálni, nyilatkozta Visinka Ede a tiszakécskeiek mestere. – A Siófok nagyon jó szezont fut, éppen ezért a szezon egyik legnehezebb mérkőzése lesz ez számunkra. Persze a győzelmeik mellett nekik is voltak vereségeik, de nagyon kellemetlen a stílusuk, és sok csapatnak megnehezítették már az életét. Nem véletlenül vannak a tabella felső részében. Nagyon jó szakmai munka folyik náluk, és nagyon jól összerakták a keretet. Az ősszel 4–1 arányú vereséget szenvedtünk tőlük, akkor azon a mérkőzésen kicsit elfogyott az erőnk. Igaz, hogy most két vesztes mérkőzés után vagyunk, de szeretnénk megállítani, nevezzük úgy, hogy ezt a lejtmenetet. A másik dolog pedig az, hogy nagy szükségünk van a pontokra. Amennyiben sikerül megnyernünk a mérkőzést, mert ez a célunk, akkor nagyon közel fogunk kerülni a végső célunkhoz, a bennmaradáshoz.

Visnka Ede elmondta még, hogy azért már ők is figyelik a tabellát, mert nem mindegy az, hogy ki kivel játszik, és milyen eredményt ér el. Ha egymás ellen játszik két olyan csapat, akik a Tiszakécske mögött vannak, az segítséget jelenthet számukra. Éppen azért szükséges a Siófok elleni győzelem, hogy ne kelljen esetleg más eredményekre számítani. A csapatban Pál András kivételével mindenki egészséges, hadra fogható, motivált, és átérzi annak a súlyát, hogy mit nyerhet a csapat a Siófok legyőzésével, vagy mit veszíthet egy esetleges vereséggel. Visinka Ede a legjobb formában lévő játékosokat fogja majd pályára küldeni, hogy kiharcolják a három pontot. A vezetőedző azt reméli, hogy a szurkolók is ugyan úgy fogják majd buzdítani a csapatot, ahogyan eddig is tették, mert az plusz motivációt ad mindenkinek. A találkozó vasárnap, 17 órakor kezdődik a Városi Sportcentrumban, és remélhetőleg a pálya mellett lévő szabadidő parkban rendezett majálisról sokan kilátogatnak majd a mérkőzésre.