1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Elvesztette nyolc fordulós veretlenségét a Tiszakécske

A Merkantil Bank Liga NB. II-es labdarúgó bajnokság 33. fordulójában a Tiszakécskei LC az Aqvital FC Csákvár csapatát fogadta. A hazaiak ezen a találkozón is növelni szerették volna a pontjaik számát, de nem tudták.

 

Eddig négy alkalommal játszott egymás ellen a két csapat a másodosztályban és négy tiszakécskei győzelem született, valamint két döntetlen. Az egyik győzelem éppen az ősz folyamán, ahol a Csákvár otthonában sikerült győznie a Tisza-parti kisváros csapatának. Akkor ez volt ebben a bajnokságban az első győzelme Visinka Ede fiainak. A találkozó érdekessége, hogy a vezetőedző, korábban két évig irányította a dunántúli gárdát, és Kiprich Dávid is ott játszott. Visinka Ede tehát jól ismeri a Csákvárt, de a másodosztályban nincs könnyű ellenfél, senki ellen nem lehet biztosra menni, és így volt ez most is a Csákvár ellen. A találkozó érdekessége, hogy Kosznovszky ezen a napot volt húsz éves, és szerette volna szép eredménnyel zárni ezt a mérkőzést, de nem így sikerült. A 34. percben bal oldali szöglet után a védőkről kipattanó labdát Simon két lépés után a felső léc alá bombázta, Auerbach azonban bravúrral védett. Az első játékrész végén Kártik 22 méteres lövése a kapufán csattant.

Az első játékrész borzasztó gyenge játékot hozott, egyik csapat sem tudott kiemelkedő teljesítményt nyújtani. A második félidőben azonban hamar gólt szerzett a vendégcsapat. Az 54. percben jobb oldali beadás után Kártik 11 méterről a bal alsó sarokba lőtt 0-1 Négy perccel később Kovács Barnabás szabálytalankodott a büntető területen belül Derekassal, amiért tizenegyest adott a játékvezető. Az ítélet végrehajtó Kártik volt, aki a jobbra mozduló Holczer mellett a bal alsó sarokba lőtt 0-2. A hátralévő időben a hazaiak próbálkoztak, de nem volt átütőerő a támadásaikban. Igaz két alkalommal ők is tizenegyeshez juthattak volna kezezés miatt, de a játékvezető nem így látta. A Tiszakécske idei leggyengébb játékának köszönhette vereségét. A csákváriak jobban akarták a győzelmet.

– Ma is nagyot küzdöttünk, tudtuk, hogy a Csákvár jó csapat az első félidőben is volt egy-két veszélyes akciójuk, nekünk meg egy átlövésünk, értékelte csapata teljesítményét Visnka Ede. – Ha megszereztük volna a vezetést, akkor előnyből könnyebb lett volna. Sajnos egyéni hiba után kaptuk az első gólt, a második pedig elkerülhető lett volna, a tizenegyes szerintem véleményes volt, mert test a test ellen volt a párharc. Nem úgy pörgött a csapat, ahogy szerettem volna és ahogyan készültünk. A második félidőben kialakítottunk helyzeteket, futottunk az eredmény után, sajnos mellé, fölé mentek a labdáink. Tudtuk, hogy ez a nagy menetelés egyszer véget ér, sajnos most következett be. Van még öt forduló, nagyon gyorsan újra kell gondolnunk a bajnokságot és bele kell állnunk a hátralévő mérkőzésekbe.

– Kiegyenlített mérkőzést játszottunk egy jó ellenfél ellen, véleményezte csapata teljesítményét Tóth Balázs. – Azt gondoltuk, hogy könnyebben tudunk a Tiszakécske mögé kerülni, de ezúttal is bebizonyították, hogy jól tudnak játszani. A találkozó afelé dőlt el, hogy hol volt egyéni hiba. Nálunk látszott az egység, nem csináltunk hibákat, vagy ha csináltunk, akkor kisegítettük egymást.

Tiszakécskei LC-Aqvital FC Csákvár 0-2 (0-1)

Tiszakécske, 500 néző, vezette: Takács Tamás (Csatári Tibor, Szabó Dániel).

Tiszakécske: Holczer – Balázs B. Csáki, Máté Zs., Uzoma – Erdei (Oláh M. 84.), Kovács B. (Pongrácz 65.), Kosznovszky, Simon M. (Marsa 46.) – Gyurján (Vachtler 46.), Beliczky (Kalmár 59.). Vezetőedző: Visinka Ede

Csákvár: Auerbach – Major G., Vaskó, Karacs, László N. – Mim (Baracskai 71.), Derekas, Molnár R., Ominger – Kártik (Tamás 80.), Torvund (Dulló 87.). Vezetőedző: Tóth Balázs

Gólszerző: Kártik 0–1 az 54. és az 58. percben.