1. 2024.02.27. kedd, Ákos, Bátor
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Nem tudta legyőzni a Diósgyőr a Tiszakécskét

A Merkantil Bank Liga NB. II-es labdarúgó bajnokság 32. fordulójában Diósgyőrbe utazott a Tiszakécskei LC. A vendégek szerették volna tovább folytatni idei jó sorozatukat.

LABDARÚGÁS A találkozó úgy kezdődött, ahogyan azt várni lehetett. A hazaiak szerették volna hamar eldönteni a találkozót. Az első tíz percben két nagy helyzetet is kialakítottak, de mind a két alkalommal bravúrral hárított Holczer Ádám. A tiszakécskeiek kontrákkal próbálkoztak, aminek eredményeként Simon és Beliczky előtt is adódott lehetőség, de nem tudták a hálóba továbbítani a labdát. Az első félidő utolsó percében ismét Holczernek kellett megmutatnia, hogy jó formában van. A második játékrész ugyan úgy telt, mint az első. A hazaiak próbálták bevenni a tiszakécskei kaput, de ha a védők hibáztak, akkor még ott volt Holczer a kapuban. A találkozó vége felé Vachtler szerette volna megismételni szerdai hatalmas gólját, de ezúttal nem találta el a kaput. A mérkőzésen nem esett gól, ez pedig azt jelenti, hogy a Tiszakécske nyolc mérkőzés óta nem kapott ki. A diósgyőriek az új edzővel nem tudtak felül kerekedni a Tisza-parti kisváros csapatán.

– Az elején ránk rontott a Diósgyőr, kialakítottak két hatalmas helyzetet, de Holczer mind két alkalommal nagyon nagyot védett. Utána kiegyenlítődött a játék, nekünk is voltak próbálkozásaink. A második félidőben egyszer, kétszer lejátszottak bennünket, nagy helyzetet is kialakított a Diósgyőr, nekünk meg csak helyzetecskénk volt. A mezőnyben próbáltunk építkezni, taktikusan játszani. Nagyon tetszett a fiúk játéka, a mérkőzés embere egyértelműen Holczer, de mindenkivel elégedett voltam. Attól függetlenül, hogy jobban játszottak, nagyon értékes pontot szereztünk. Matematikailag még nincs meg a bennmaradás, készülünk a folytatásra mondta Visinka Ede.

Diósgyőri VTK–Tiszakécskei LC 0-0

Diósgyőr, 2153 néző. Vezette: Veizer Roland (Horváth Róbert, Szilágyi Norbert).

Diósgyőr: Póser – Eperjesi, Hegedűs, Szatmári, Keller, Jurek (Kocsis, 57.), Lucas, Oláh B., Németh M. (Bertus, 57.), Molnár G. (Zsolnai, 85.), Eppel (Horváth Z., 69.). Vezetőedző: Dragan Vukmir.

Tiszakécske: Holczer – Balázs B., Csáki, Máté Zs., Uzoma, Erdei, Kovács B., Gyurján (Vachtler, 58.), Kosznovszky, Simon M. (Farkas A., 82.), Be-liczky (Kalmár, 78.). Vezetőedző: Visinka Ede