1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Élvezetes mérkőzést vívott a Tiszaalpár a Kunszentmiklóssal

A megyei III. osztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjának 18. fordulójában a Tiszaalpári SE a Miklósi GYFE-t fogadta. A találkozó előtt a hazaiak a tizedik a vendégek a második helyen álltak a tabellán.

 

Az előző fordulóban a tiszaalpáriak idegenben a Jakabszállástól kaptak ki 0:1-re, míg a kunszentmiklósiak a Vasutast győzték le 4:0 arányban. A hazaiak szerették volna jó játékkal kiszolgálni közönségüket, és ennek megfelelően kezdték a mérkőzést. Mindjárt támadólag léptek fel, és egyáltalán nem ijedtek meg az eddig jobb teljesítményt nyújtó vendégektől. Az első igazi helyzet mégis a miklósiak előtt adódott, még pedig a 14. percben. Kévés 22 méterről szabadrúgásból csavart a jobb felső kapu felé, de Verebélyi résen volt. Három perccel később ismét Kévés előtt adódott lehetőség. Bal oldalról a tizenhatos sarkánál tört kapura, lövését Verebélyi lábbal hárította. A 26. percben megszerezte a vezetést a Kunszentmiklós. Kovács Zoltán a jobb oldali alapvonaltól visszagurított, Oláh egyedül várta a labdát, és hét méterről a bal alsó sarokba lőtt 0:1. A 35. percben egy hazai ellentámadás után Bárdos a bal oldalon vitte fel a labdát, majd középre adott, de Borsos lemaradt róla. A 38. percben Damásdi a bal oldalról pörgette be a labdát, Kovács Zoltán pedig közelről a hálóba továbbította 0:2. Felgyorsultak az események. A 41. percben Farkas Norbert cselezgetett az ellenfél tizenhatosánál, de elvették tőle a labdát. A védők azonban nem tudtak felszabadítani a játékszer Borsoshoz került, aki 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtt 1:2. A félidő utolsó percében a hazai védők szabálytalankodtak az egyik kunszenti játékossal a tizenhatos tájékán. Az alpáriak azt reklamálták, hogy a büntető területen kívül történt a szabálytalanság, de a játékvezető a tizenegyes pontra mutatott. Az ítélet végrehajtó Kévés Sándor volt 1:3. A második játékrész elején már az 50 percben szépítettek a hazaiak. Egy bal oldalon vezetett támadás után a labda átkerült a másik oldalon érkező Laczkó Balázs fejére, onnan pedig a jobb felső sarokba 2:3. A 73. percben Hekkel 18 méteres szabadrúgása után a jobb felső sarok felé tartott a labda, de a miklósi hálóőr nagy bravúrral ütötte szögletre. Élvezetes, játékot hozott a két csapat találkozója, főleg az első félidő volt változatos. Mind a két gárda nyílt sisakkal játszott, nem álltak be védekezni. A kapusok remek teljesítményt nyújtottak, ennek köszönhető, hogy nem esett több gól.

Patak Sándor a tiszaalpáriak edzője: Azt gondolom, hogy a múlt heti vereségünk után mindenki felvette a ritmust és hozzátette a játékhoz azt, amit kellett. A nézők jó mérkőzést láthattak, nem hiszem, hogy alárendelt szerepet játszottunk volna az ellenfél ellen, sőt szerintem partiban voltunk. A hibáinkból kaptuk a gólokat, de a csapat megmutatta a foga fehérjét. Véleményem szerint a csapatom meg tud verni bárkit ebben az osztályban, ha akar. Ehhez kell egy jó nap, jó játékvezetés, koncentráció és persze szerencse. Attól függetlenül, hogy kikaptunk a második helyezettől, büszke vagyok a csapat teljesítményére.

Lovász Sándor a kunszentmiklósiak mestere: Nagyon jó mérkőzést játszottunk a jól felkészült Tiszaalpár ellen. Azt hittem, hogy fizikálisan föléjük tudunk majd kerekedni, de végig bírták az iramot. Mind a két oldalon maradtak ki ziccerek, de a lényeg az, hogy győztünk.

Tiszaalpári SE–Miklósi GYFE 2:3 (1:3)

Tiszaalpár, 70 néző, vezette: Kiss József Kázmér (Petyarity Kázmér, Kármán Attila János)

Tiszaalpár: Verebélyi – Barcsa (Kása 46.), Laczkó Cs., Borsos, Surányi, Laczkó B. (Forgó 82.), Farkas N. (Pásztor 46.), Nemes (Németh Zs. 73.), Bárdos (Fehér 73.), Hekkel (Csipak 82.), Fábián (Bordács 46.). Edző: Patak Sándor

Kunszentmiklós: Janovics – Kovács (Czigler 68.), Hunti S., Hunti Á., Szőke, Kévés, Oláh (Szántó 88.), Damásdi, Kasza, Szabó G. (Márkus 65.), Kovács T. Edző: Lovász Sándor

Gólszerző: Borsos 41., Laczkó B. 53., illetve Oláh 26., Kovács Z. 38., Kévés 44.