1. 2024.04.24. szerda, György
  2. |
  3. 9 °C
  4. |

Nyerni szeretne a Tiszakécske vasárnap a Budaörs ellen

A Merkantil Bank Liga NB. II-es labdarúgó bajnokság 29. fordulójában a Tiszakécskei LC a Budaörs gárdáját fogadja. Nem titok, a Tisza-parti kisváros csapata, a vasárnapi találkozót szeretné megnyerni.

Az elmúlt fordulóban mind a két csapat győztesen hagyta el a pályát. A hazaiak a Szentlőrinc otthonában nyertek 1–2 arányban, míg a vendégek a Dorogot múlták felül magabiztosan 3–0-ra. Az őszi mérkőzésen a budaörsiek 3–0 arányban diadalmaskodtak a Tiszakécske felett. A házigazdák most szeretnének visszavágni.

– Az elmúlt heti találkozó után frenetikus volt a hangulat az öltözőben, a 92. percben rúgott Kiprich gólunk mindenkit feldobott, mondta Visinka Ede. – Az egész mérkőzést végig hajtottuk, igaz, kellett szerencse is a győzelemhez, de az elmúlt hetek sikeressége is, hogy jól szerepeljünk. Kerestük a szerencsénket, de meg is találtuk. A szépséghiba talán csak az, hogy a tabella hátsó felében tartózkodó csapatok is pontot, pontokat szerezte, így nem nőtt a különbség közöttünk. A tavaszi szereplésünk eddig nagyon jó, mert a Vasas után most tavasszal, a legtöbb pontot mi szereztük. Ez ugyan a tabellán még annyira nem látszik, mert mindenki kapar, mindenki bent akar maradni, ami éberségre ösztönöz bennünket, hogy még mindig nem elég, amit eddig elértünk, tovább kell mennünk, és minél tovább fenn kell maradnunk azon a hullámon, amin jelenleg vagyunk. Egy sikertelenebb hétvégével, esetleg egy vereséggel, majd nem vissza kerülhetünk oda, ahol voltunk, de ezt nem szeretnénk. Éppen ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy ne kerüljünk a kieső zónába.

Vasárnap a városi stadionban 17 órakor kezdődő mérkőzésen a Budaörs ellen játszik majd a Tiszakécske. A Dorog elleni győzelmük azonban lendületet adhat ellenfelüknek. – Jó csapat a Budaörs, jó az edzőjük és jó játékosaik vannak, nem lesz könnyű ellenük játszani. Persze ebben az osztályban minden meccs nehéz, de ez kimondottan az lesz. Nekünk ez a találkozó felér egy BL döntővel, mert ha nyerünk, és jól alakulnak a többi eredmények, akkor egy kisebb előnyre is szert tehetünk, a konkurensekkel szemben. Nem beszélve arról, hogy öt ponttal leszakítanánk a Budaörsöt. Tisztában vagyunk azzal, hogy ebbe a mérkőzésbe is mindent bele kell adni. Most a tavasszal nagyon nagy hittel játszunk. Az elszántságot a szenvedélyt ki kell vinni a pályára is és mi ki is visszük, tette hozzá a vezetőedző.

Az egyesület a napokban Szolnokról leigazolta Vólent Róbert csatárt, akinek neve van a magyar futballban, hiszen több első osztályú csapatban is szerepelt. Hosszú sérülés után tér vissza újra a játékba, nagyon elszánt, a vezetőedző lát benne fantáziát. Természetesen rajta múlik majd, hogy bajnoki mérkőzésen mikor húzhatja magára a kék-sárga mezt. A lehetőséget meg fogja kapni, és remélhetőleg élni is fog vele. Jelenleg még nincs olyan állapotban, hogy a kezdő csapatban szerepeljen, mert csak szerdán végzett először teljes értékű munkát. Sajnos a csapat eddig csak harminc gólt rúgott. Kalmár Ferenc a sérülése után keresi a góllövő cipőjét. Ettől függetlenül Visinka Ede bízik a csatárban és reménykedik abban, hogy meg fogja találni, mert Kalmár tud gólt lőni és fejelni is, nem lehet könnyen ellökni, és a kapu előtt mindig veszélyes. Zádori Krisztián csatár sérülésével egy pozíció megüresedett. Szerencsére Beliczky jól szerepel a támadásoknál, sokat dolgozik, nagy a bizalom felé. Remélhetőleg rúg még gólokat és továbbra is a csapat hasznára fog lenni, értékelte a csatár teljesítményét a vezetőedző.

A vasárnapi találkozón egyértelműen szeretnék otthon tartani a három pontot, még akkor is, hogy az elmúlt vasárnapi győzelmével a Budaörs visszatalált a pozitív útra. Tudják az erényeiket, de a hiányos dolgaikat is. A Tiszakécske most mentálisan erős, jó formában vannak, és eredményesek is. Sárga lapok miatt vasárnap nem játszhat majd Kiprich és Uzoma, de Visinka Ede szerint vannak olyan játékosok, akik tudják majd pótolni őket, ami a sikerhez fog majd vezetni.