1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

A soltiak elvitték a három pontot Nyárlőrincről

A megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság 13. fordulójában a Solt látogatott Nyárlőrincre. A találkozó előtt a vendégek a negyedik helyen álltak, míg a hazaiak a harmadikok voltak a tabellán.

 

Mivel a mérkőzés előtt a hazaiak öt ponttal vezettek a soltiak előtt, így esetleges vendég győzelem esetén sem tudták volna megelőzni őket. A találkozón nem várt nyárlőrinci vereség született. A mérkőzés előtti napokban szinte az egész nyárlőrinci csapat átesett egy megfázásos betegségen. Alig tudtak edzeni, olyan kevesen voltak egészségesek. Kérték is a soltiakat, hogy halasszák el a találkozót, a vendégek azonban ebbe nem mentek bele. A mérkőzés elején kiegyenlített küzdelem folyt a pályán. Még negyedóra sem telt el a találkozóból, amikor egy jobb oldali solti beadás után Faragó Sándor rosszul ért a labdához és testéról a hálóba pattant a labda 0:1. Ez felpaprikázta kicsit a hazaiakat, és egyre többször fordultak meg a solti kapu előtt. A 24. percben Nyúl Norbert tört be a tizenhatoson belülre, de fellökték. A játékos azonban felpattan, és tovább vitte a labdát, de egy újabb lökés következtében ismét a földre került. Ezt már úgy ítélte meg a játékvezető, hogy szabálytalan volt, amiért tizenegyest ítélt. A büntetőt Kovács Mihály végezte el, aki a balra mozduló Borbély Krisztián mellett a jobb alsó sarokba lőtte a labdát 1:1. A félidő hátralévő részében nem történ különösebb esemény, ha csak nem az, hogy mind a két oldalon sok volt az eladott labda. A második játékrészben a hazaiak nyomtak, de a vendégek jól állták a támadásokat, és egy idő után át is vették a játék irányítását. Egy óra elteltével pedig a vezetést is megszerezték. Jobb oldali szöglet után Bencze talált a hálóba 1:2. Ekkor még közel fél óra volt a hátralévő idő, ezért a nyárlőrinciek cserékkel próbálták feldobni a játékukat. Akadtak is helyzeteik, de a hálóba nem sikerült berúgniuk a labdát. A soltiak próbáltak kontra támadásokat vezetni, de azok elhaltak a nyárlőrinci tizenhatos előterében.

A játék képe alapján két egyforma képességű csapat játszott egymás ellen. Mind a két gárdának akadtak lehetőségei, de ezúttal a soltik jobban összpontosítottak és vitték el a három pontot. A döntetlen eredmény igazságosabb lett volna. A vendéggyőzelem ellenére a soltiak visszacsúsztak az ötödik helyre, mert a Kiskunmajsa nagy arányú győzelmet (0:8) aratott az Izsákon, és feljöttek a táblázat negyedik helyére.

Nyárlőrinc–Solt 1:2 (1:1)

Nyárlőrinc, 120 néző, vezette: Rabi Zsolt (Csorba Gábor, K. Szabó Kristóf).

Nyárlőrinc: Balla – Palatinus, Sáfár, Nyúl (Medveczki 62.), Kovács M., Németh M., Farkas M., Altorjay, Faragó (Bognár 68.), Lisku (Bali 72.), Kasza (Sztarek 62.). Játékos-edző: Torbavecz Tamás

Solt: Borbély – Nagy, Puskás, Bencze (Gulyás 68.), Nitsch, Molnár, Madár (Szement 62.), Hajdú, Mazán (Korsós 87.), Biro, Cislo. Edző: Vaskó József

Gólszerző: Kovács 24., ill. Faragó (öngól) 14., Bencze 61.