1. 2024.04.18. csütörtök, Andrea
  2. |
  3. 11 °C
  4. |

Hosszú idő után nincs kieső helyen a Tiszakécske

A Merkantil Bank Liga NB. II-es labdarúgó bajnokság 26. fordulójában a Tiszakécskei LC a Budafoki MTE-t fogadta. A hazaiak szerették volna begyűjteni a három pontot, csak úgy, mint az előző fordulóban.

 

A két rivális között, a találkozó előtt, mindössze egy pont volt a különbség a tiszakécskeiek javára. A Budafok játéka elég hullámzó volt eddig ebben a bajnokságban, így nem lehetett biztosra mondani azt, hogy hazai győzelem fog születni. Természetesen a tiszakécskei játékosok úgy készültek, hogy begyűjtik a három pontot a találkozó után, és négy pontra növelik előnyüket a Budafok ellen. Ezt sikerült is megvalósítaniuk. Eddig öt alkalommal játszott egymás ellen a két csapat, amiből három budafoki győzelem született, egy alkalommal döntetlen volt az eredmény, egyszer pedig a tiszakécskeiek győztek.

Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán, bár a vendégek többet birtokolták a labdát. A 20. percben Kovács Dávid közelről lőtt kapura, a labda egy védőn megpattant, Holczer már elmozdult a másik irányba, de bravúrral hárított. A 34. percben Beliczky, aki nagyon sokat futott ezen a mérkőzésen, a bal oldalról adta be a labdát. Gyurján nagy lendülettel érkezett az ellenkező oldalról és tíz méterről, kapásból a jobb felső léc alá rúgta a játékszert 1:0. Látványos és szép volt a találat. A második félidőben ismét lábra kapott a Budafok, de ez a lendület nem tartott sokáig, mert az irányítást átvette a Tiszakécske. Az 53. percben jobb oldali szöglet után Máté a felső kapufára fejelte a labdát. A vendégek is kialakítottak helyzeteket, de a hazai védelem jól állt a lábán. A 83. percben Kalmár a jobb oldalon felfutó Vachtlerhez fejelt, aki néhány lépés után kilőtte a jobb alsó sarkot 2:0. Ez is szépségdíjas találat volt. Hat pontos mérkőzést játszott a két csapat egymással. Az első játékrészben a Budafok többet birtokolta a labdát, de egy kontra támadás után a Tiszakécske megszerezte a vezetést. A második félidőben ismét erőre kaptak a vendégek, de a hazaiak jól védekeztek, és a mérkőzés végén egy újabb találattal bebiztosították a győzelmüket. Ez a győzelem pedig azt jelentette, hogy a Tiszakécske 216 nap után elkerült a kieső zónából, és jelenleg a 15. helyet foglalja el a tabellán. Igaz, az utolsó helyezett Szolnok előtt csak négy ponttal vezetnek, de kicsit fellélegezhet a társaság.

– Örülök a mai meccsnek és a győzelemnek, a játékosaim igazi hősök, hat mérkőzésből négy győzelmet arattunk most tavasszal, ami óriási tett. Minden elismerésem az övéké, értékelte a találkozót Visinka Ede. – A Budafok az elmúlt évben még NB. I-es volt, néhány alkalommal ezt meg is villantották. Tudatosabban játszottunk, türelmesen kivártuk azokat a lehetőségeket, amelyek adódtak, és eltaláltuk a kapufát is. Szerencsére a félidőben vezettünk 1:0-ra. Igaz a Budafoknak is volt egy, két veszélyes támadása, de azokat megúsztuk. A második félidőben rövid időre ránk erőszakolták az akaratukat, de a második gól után megnyugodtunk. Stabilak voltunk és Holczer is jól védett. A lelátóról átjött a szurkolók lelkesedése, amit a játékosok is éreztek. Örülök, hogy győzelemmel tudtuk viszonozni a buzdításukat. Szerdán is várjuk őket a Szombathely elleni találkozóra, mert velük együtt tudunk sikeresen és eredményesen játszani, tette hozzá a vezetőedző.

– Benne vagyunk abba a spirálba, amibe már régóta. Egy két játékosom még most sem hiszi el, hogy kieshet a csapat. Ezért mérges vagyok, mert hozzá állásukkal veszélybe sodorják a klub életét, nyilatkozta szűkszavúan Csizmadia Csaba.

Tiszakécskei LC–Budafoki MTE 2:0) (1:0)

Tiszakécske, 300 néző. Vezette: Lovas László (Szilágyi Norbert, Tőkés Róbert)

Tiszakécske: Holczer – Máté Zs., Csáki, Uzoma (Farkas N.81.) – Erdei (Pongrácz 81.), Kovács B., Kosznovszky, Marsa (Vachtler a szünetben), Balázs B. – Gyurján (Farkas A. 67.), Beliczky. Vezetőedző: Visinka Ede

Budafok: Oroszi – Margitics, Horgosi, Fótyik, Kotula – Kovács D., Filkor, Varga D. (Zuigéber 63.), Csonka – Szabó L., Beke. Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Gólszerző: Gyurján a 34. Vachtler a 84. percben.