1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Farsangoltak a nyárlőrinci óvodások

Farsangi mulatságot tartottak a nyárlőrinci Kincskereső Óvodában. Sajnálatos módon, a gyerekek egy része, különböző betegségek miatt, nem tudott részt venni a programban.

 

Minden évben, ilyenkor farsang táján, már alig várják az óvodások, hogy jelmezbe öltözhessenek. Ezúttal is így volt, de a korábbi időpontra kitűzött farsangot, a sok hiányzó miatt, nem tudták megtartani, el kellett halasztani. Az óvoda vezetése, mivel még nagyobb örömöt akartak szerezni a gyerekeknek, meghívták a Lóca együttest is, akik a sűrű programjuk miatt a február 22-én értek rá. Ezen a napon minden kisgyerekek jelmezbe öltözött. Először a csoportokban különböző játékokban vetélkedtek egymással, majd pedig következett a mindenki kedvence a fánk. Farsang ugyanis nem létezhet fánk nélkül. Természetesen üdítő is járt hozzá. A vírus helyzet miatt, ezúttal nem az anyukák sütötték a fánkot, hanem boltban vásárolták meg, a több fajta ízesítésű süteményt. A finom édesség elfogyasztása urán akadt olyan kis óvodás, akiről meg lehetett mondani, hogy milyen fánkot evett.

Az evés és ivás után mindenki a tornaszobába vonult, ahol már várta őket a Lóca együttes, akik először bemutatták hangszereiket, majd pedig alkalomhoz illő dalokat játszottak. Olyan énekeket adtak elő, amit a gyerekek nagy többsége már ismert, így velük együtt énekelték.