1. 2024.04.24. szerda, György
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

A legdrágább európai autók a 2000-es évekből, amelyeket ma töredékáron lehet megvásárolni

Mindenkinek van egy álomautója. Egy olyan járgány, ami felejthetetlen, még akkor is, ha nem épp mai gyerek. Egy olyan modell, ami régen a csillagos eget súrolta, na nem a méreteivel, hanem az árával. Egy olyan kocsi, ami ma már megfizethető feltételekkel, használtan ugyan, de beszerezhető. Szóval elérkezett az álommegvalósítás ideje!

 

Mire jó a VIN-szám ellenőrzés?

Mindenre. Legalábbis akkor, ha váratlan fejlemények nélkül szeretnénk az életünket gazdagítani a hőn vágyott modell használt variációjával. A carVertical biztos megoldást kínál erre, az amúgy erősen kétesélyes szituációra. Mert ha egy lelkiismeretes eladóval hozza össze a sors, akkor nincsen semmi vész. Biztos lehet magában és az elhangzó adatok hitelességében. Na, de mi van akkor, ha mégsem egy ilyen egyenes emberrel fújja össze a szél? Egyáltalán honnan tudhatja ki az, akiben megbízhat?

Valójában sehonnan. A megérzések gyakran nem csalnak ez igaz, de a kocsiról előadott sztori még így is hiányos maradhat. Márpedig, ahogy azt a régi mondás is tartja, a részletekben bújik meg az ördög.

Az ellenőrzéshez, és a komplett jelentés lekéréséhez pusztán az alvázszám szükséges. Ha ez megvan, akkor az oldalon pár kattintás nyomán fény derülhet az igazságra. A fekete-fehér, pontos adatokkal körbejárható valóságra. Nincs apelláta, nincsen félrebeszélés. A tények nem hazudnak, nem csalnak. És ami lényeges, nem manipulálhatóak. Ami megjelenik a leírásban, az megtörtént, azaz az autó sorsát formálta egykor.

A használt autók, különösen, ha régebbi típusokról van szó, jócskán tartogathatnak meglepetéseket. Nem egy veterán jármű igazi túlélő, aminek valójában egyetlen ép darabja sincs már. Csak épp a szerelők jó munkát végeztek. S korántsem biztos, hogy egy ilyen, félig-meddig legó megoldás az, amiről álmodozik.

A bizalom a felelősségteljes elhatározás alapjául szolgálhat!

Milyen módon építhető ki bizalmi kötelék eladó és vásárló között? Erre a dilemmára nem nehéz megtalálni a választ. Hiszen ha az elhangzó információk stimmelnek, ha a történet nem egy feljavított verzió, amiből véletlenül kimaradtak a kényes pontok, akkor a megbízhatóság megkérdőjelezhetetlen. Ám ennek leellenőrzése elmaradhatatlan feladat. Egyáltalán nem kellemetlen vagy kényelmetlen, bár sokan elsőre így élik meg. Pedig mindenkinek joga van a tudáshoz, különösen akkor, ha komoly anyagi vonzattal jár a meghozni kívánt döntés.

Ha az eladó hevesen tiltakozik, amint megtudja a VIN-szám ellenőrzésének tervét, az már eleve nagyon gyanús. Hiszen ha a sztori tiszta, akkor miért is lenne ellenvetése az árusító félnek? Így legalább bizonyítékot és hitelt nyerhetnek az elhangzott szavak, amik aztán az üzlet megszületéséhez is vezethetnek. De persze, ha valami nem stimmel, ha a történet épphogy csak megállja a helyét, akkor érthető a heves ellenreakció. Ilyenkor a legjobb résen lenni, és végül angolosan távozni.

Ezek után megéri használt autót venni?

Nagyon is! Az ötlet kiváló, a megtakarítható anyagiak mértéke nem csekély, az előnyök száma pedig sokat nyom a latba. Úgyhogy bizonytalankodásra semmi ok. A VIN-szám ellenőrzésre úgy is tekinthet, mint önigazolásra. Ha az adatok megfelelőek, ha az információk megegyeznek az előzőleg hallottakkal, ha a járműről kialakult kép vonzó, akkor nincs más hátra, mint a vásárlás véglegesítése. És az évek, olykor évtizedek óta dédelgetett álom valóra válhat!