1. 2024.04.16. kedd, Csongor
  2. |
  3. 11 °C
  4. |

Kihasználta a szelet és az emberelőnyt a Nyíregyháza

A Merkantil Bank Liga NB. II-es labdarúgó bajnokság első idei mérkőzésén a Tiszakécskei LC labdarúgó csapata Balmazújvárosba utazott, hogy lejátssza mérkőzését a Nyíregyháza Spartacus FC-vel.

Az időjárás nem igazán kedvezett a játéknak. A pálya talaja sok helyen nagyon mély és vizes volt, ami nehezítette a játékot. Viharos szél is fújt, így kombinatív játékra nem igazán lehetett számítani. Az első félidő nem okozott különösebb izgalmat, egészen a 40. percig. Ekkor bal oldali szöglet után kétszer is bravúrral kellett Fejérnek hárítani. Az esetnél Paku összefejelt játékostársával, a játékvezető azonban tévesen Zádorit állította ki. Az 52. percben Sigér Zamostnyiknak adta a labdát, aki 18 méterről, a bal felső sarokba bombázott 1:0. Az 57. percben bal oldali szöglet után Holczernek háromszor kellett bravúrral hárítania. A 72. percben Holczer még ki tudta ütni Novák bombáját, de pontosan Kovács Zoltán elé, akinek közeli lövésénél már tehetetlen volt a tiszakécskei hálóőr 2:0.

– Nagyon rossz minőségű volt a pálya talaja. Az első félidőben hátszéllel játszottunk, de ezt nem tudtuk kihasználni, mert nem nagyon találtuk a ritmust. Volt egy szögletünk, aminél az ellenfél kapusának elmondása szerint a labda már túljutott a gólvonalon, de ezt nem tudjuk bizonyítani. Zádorit jogtalanul állították ki, így emberhátrányból és szembe széllel nehéz volt játszani. Sajnos a második félidőben gyorsan kaptuk az első, majd utána a második gólt. Kivárásra játszott a Nyíregyháza, mi pedig nem tudtuk kibontani a játékunkat. Megyünk tovább, otthon a Békéscsaba ellen nyerni kell, mondta Visinka Ede vezetőedző.

Nyíregyháza Spartacus FC–Tiszakécskei LC 2:0 (0:0)

Balmazújváros, 100 néző, vezette: Szigetvári Márk (Punyi Gyula, Márkus Péter)

Nyíregyháza: Fejér – Szabó B., Papucsek, Gengeliczki, Jánvári (Godwords 85.), Márkus (Nagy G. 85.), Paku (Sigér 45.), Vass (Kovács Á. 68.), Zamostny, Hamed (Banyoi 85.), Novák. Vezetőedző: Feczkó Tamás

Tiszakécske: Holczer – Balázs, Végső, Csáki, Farkas N. (Farkas A. 46.), Erdei, Csősz (Kiprich 63.), Kosznovszky (Kovács B. 63.), Beliczky (Vachtler 59.), Marsa (Máté 69.), Zádori. Vezetőedző: Visinka Ede

Gólszerző: Zamestny 52., Kovács Á. 72. Kiállítva: Zádori 42.