3 L Cafe - Lakitelek és környéke hírei! Közélet, bulvár, sport és minden ami egy kávé mellett megbeszélhető!
  1. 2022.07.04. hétfő, Ulrik
  2. |
  3. 34 °C
  4. |

Erősödött a Tiszakécske megyei I. osztályú csapata

Több mint egy hónap van még hátra a megyei I. osztályú csapatok tavaszi rajtja előtt, de már az egyesületek megkezdték a felkészülést. A Tiszakécske II gárdája január 11. óta edz, és készül a rajtra.

– Nálunk munka mellett játszanak a labdarúgók, ezért január 11-én kezdtük a felkészülést, hogy a tavaszi rajtra meglegyen a megfelelő edzésszám, mondta Bagi Gábor edző. – A hétvégén már felkészülési mérkőzést is játszunk a Szarvas ellen, akik a Békés megyei I. osztályban szerepelnek. Ezenkívül még a Jász-Nagykun-Szolnok megyei I osztályban játszó Tiszaföldvárral egyszer, a Martfűvel pedig két alkalommal találkozunk előkészületi mérkőzésen. Szerettünk volna még a Pest megyei Iklad gárdájával is játszani, mert ők Tiszakécskén szoktak edzőtáborozni, de mivel náluk hamarabb kezdődik a bajnokság, ez most nem jött össze. Attól függetlenül, hogy ők csak a megyei III. osztályban szerepelnek, jó mérkőzéseket szoktunk vívni egymással. Tudomásunk szerint március 6-án folytatódik a bajnokság, remélem, hogy ennek nem lesz semmilyen akadálya. Ugyanis május végére be kell fejezni, mert utána még bele kell férni az NB. III-as osztályozóknak is az időbe, mert nekik a következő bajnokság már július végén kezdődik.

A csapat körüli változásokkal kapcsolatban Bagi Gábor megemlítette, hogy erősödtek, mert Horváth Adrián, aki az NB. II-es csapat tagja volt, a megyei I. osztályban folytatja pályafutását. Rajta kívül Kunszentmártonról leigazolták Oberna Gábort, aki a csapat Joly Jokere lehet, mert kapus kivételével minden poszton bevethető. Szabó Dávid – aki korábban szintén az NB II.-es, majd pedig az NB. III-as csapat tagja is volt, de sérülés és az utána következő műtét miatt az őszi szezont ki kellett hagynia – is náluk készül. Az NB. II-es keret tagjai közül, akik kevesebb játéklehetőséget kapnak, azok is szerepelhetnek a megyei I. osztályú csapatban. Mivel a másodosztályú csapatban nem lett kevesebb játékos, arra is számítanak, hogy több posztra is kapnak majd labdarúgókat. Azt még hozzá tette Bagi Gábor, hogy sok minden függ a játékosok munkájától is. Varga Norbertet említette, aki az előző félévben éppen a munkája miatt nem tudott játszani, most úgy néz ki, hogy ő is bevethető lesz. Természetesen számítanak a fiatalokra is, az U19-es csapat tagjai közül is szeretnének játéklehetőséget biztosítani néhány labdarúgónak, de csak akkor, ha nincs fedés a két csapat játéknapja között. Nekik elsősorban ott kell bizonyítani, meg ők sokkal kevesebben is vannak.

Jó hír az, hogy a csapattól nem ment el senki. Az edzéseket műfüves pályán tartják, ahol megfelelő a világítás is, így nincs annak akadálya, hogy akinek a munkájába nem ütközik az edzés, az ott legyen. Terembe csak akkor mennek, ha nagyon hideg van, de szerencsére eddig ilyen kevés alkalommal fordult elő. Maga a csapat nem vesz részt teremtornán, de azok a labdarúgók, akik szeretnének ott játszani, és nincs azon a hétvégén felkészülési mérkőzés, akkor azok elmehetnek.

Amennyiben jól sikerül a felkészülés, és összeáll a csapat, akkor komoly erőt képvisel majd a Tiszakécske II, és megszorongathatják nem csak a tabellán alattuk lévő csapatokat, de azokat is, akik még most előttük vannak.