1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Kihasználták az első nagyobb havat a szánkózók

Az első jelentősebb mennyiségű hó január 8-án esett térségünkben. A kisgyermekes szülők ki is használták, és Lakiteleken a Holt-Tiszánál lévő domb megtelt szánkózókkal.

 

Az elmúlt télen sem esett sok hó, és a mostani sem kápráztatott el bennünket eddig nagy mennyiséggel. Január 8-án azonban déltől egész estig esett és meg is maradt. Ezt, főleg kisgyermekes szülők, ki is használták és a Tőserdőben lévő dombhoz mentek szánkózni. Ugyan ez nem kimondottan szánkózásra alkalmas, mert az egyik fele nagyon meredek, a másik fele ugyan nem, de pontosan az útra lehet kicsúszni rajta. Ez azonban nem jelentetett akadályt azoknak, akik szeretnek szánkózni. Akadtak olyanok, akik fa, vagy műanyag szánkóval csúsztak le a lejtőn, de olyanok is, akik csak egyszerű műanyag zsákon, de az is előfordult, hogy egy hatalmas felfújt gumikereket használt szánkónak. Az öröm a gyerekek körében leírhatatlan volt, sokan nem is akartak hazamenni. A sok csúszás azonban néhány helyen eltüntette a havat és kilátszott a talaj, ahol többen is leestek a szánkóról. Persze ebből sem származott probléma, csak egy jó nevetés.

Addig, míg a gyerekek, és persze néhány felnőtt is szánkózott, a Holt-Tisza vizében úszkáltak a hattyúk és a vadkacsák. Ilyenkor télen sokan etetik őket, ezért a part közelében tartózkodnak.