1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

A jó sorozat erőd ad a csapatnak a folytatáshoz

Ebben az évben az utolsó bajnoki mérkőzést játsszák le vasárnap a Merkantil Bank Liga NB. II-es labdarúgó bajnokságban. Ez a találkozó azonban már a tavaszi első előrehozott mérkőzés. A Tiszakécskei LC csapata a WKW ETO FC Győr gárdáját fogadja 13 órakor a Városi Sportcentrumban.

A hazai csapat a 14. fordulóban a Csákvár ellen idegenben aratta az első győzelmét, és azóta nagyon jól szerepel, mert az elmúlt hat fordulóban tizenhárom pontot gyűjtött. Négy alkalommal győzött, és a Csákváron kívül olyan skalpokat szerzett, mint a Vasas, a Kecskeméti TE, és a Pécsi MFC. A Szolnokkal idegenben döntetlent játszott, és csak a Siófoktól kapott ki idegenben. Szüksége is volt a csapatnak a sikerre, hogy ne maradjanak le nagyon a többiektől. Bár még így is az utolsó helyet foglalják el a tabellán, de olyan szoros a hátsó mezőny, hogy a 12. Szentlőrinc és a huszadik Tiszakécske között mindössze hat pont a különbség. Tömör tehát a hátsó régió, és így még érdekesebb a bajnokság, minden valószínűség szerint nagy küzdelmek várhatóak a tavaszi idényben is.

Az elmúlt vasárnapi találkozón egy új játékos iratkozott fel a tiszakécskeieknél a góllövő listára, aki eddig még ebben a bajnokságban, csatár létére, még nem tudta megzörgetni az ellenfelek hálóját. Ennek persze több oka is van. Zádori Krisztián, mert hiszen róla van szó, akkor került a kezdő csapatba, mikor Kalmár Ferenc megsérült. Az eddig lejátszott mérkőzéseken hét alkalommal volt kezdő, hétszer pedig csere, három alkalommal pedig a kispadon foglalt helyet. A Pécs elleni találkozóján megszerezte első találatát.

– Az első félidőben hátrányba kerültünk, nehéz volt, de még az első félidő befejezése előtt sikerült fordítani, mondta Zádori Krisztián. – Szerintem az én gólom, ami a második volt, és ezzel vettük át a vezetést, sokat számított a csapatnak. A második félidőben pedig jó, de a küzdelmes játékkal, de meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de azt hiszem, hogy megérdemelten nyertünk. Arra a kérdésre, hogy mi történt a csapattal, hogy most teljesen más arcát mutatja a gárda, mint a bajnokság első felében a csatár azt válaszolta, hogy sikerült összeállni egy olyan csapatnak, akik tudnak küzdeni egymásért, és hajt is mindenki az utolsó csepp véréig.

Zádori Krisztián két éve került Tiszakécskére, de az előző bajnokságban, sérülés miatt, nem sokszor tudott a csapat rendelkezésére állni. Ezzel kapcsolatban az alábbiakat nyilatkozta: – Az elmúlt évben volt egy súlyos keresztszalag szakadásom, és csak a nyáron tudtam elkezdeni a felkészülést a csapattal. Vissza kellett szoknom a játékba, de úgy érzem, hogy mostanra sikerült felvennem a többiek ritmusát. A Győr elleni találkozóval kapcsolatban azt mondta Zádori Krisztián, hogy a kisalföldi gárda csapatába is ugyan úgy beleállnak, mint bármelyik találkozóba. Száz százalékot fog nyújtani mindenki, és küzdeni fognak végig a kilencven perc alatt, mert nekik minden mérkőzést meg kell nyerni. – A mostani jó sorozatunk nem csak nekem, de a társaimnak is erőt ad ahhoz, hogy jól szerepeljünk a Győr ellen. Jó formában van a csapat és ezt szeretnénk kihasználni az idei év utolsó mérkőzésén is, tette hozzá Zádori Krisztián.