1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Jobban akarta a Tiszakécske a győzelmet, mint a Pécs

A Merkantil Bank Liga NB. II-es labdarúgó bajnokság őszi utolsó fordulójában a Tiszakécskei LC csapata a Pécsi MFC-t fogadta. A hazaiaknak nagy szükségük lett volna a három pontra, és ennek tudatában léptek pályára.

 

Folytatja-e szezon végi jó szereplését a Tiszakécskei LC, vagy esetleg vereséggel fejezi be a 2021/2022-es bajnoki év első felét a PMFC ellen. Ez volt a kérdés a 19. fordulóban. A találkozó előtt Csáki Róbertet köszöntötte Nyilas Elek szakmai igazgató, a védő 150 alkalommal húzta magára a tiszakécskei mezt, bajnoki és kupamérkőzéseken.

Az első nagy helyzetet a Tiszakécske hagyta ki a 7. percben, amikor Erdei jobb oldalról elvégzett szabadrúgása után Kovács Barnabás közelről a bal kapufát találta el. A félidő közepén jobb oldali szöglet után a fejest még kiütötte Holczer, de pontosan Tihanyi elé, aki öt méterről a kapu közepébe bombázott. 0–1. A 31. percben Heffler 22 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot1–1. A félidő hajrájában Heffler kapufáról kipattanó labdáját Zádori a jobb alsó sarokba pofozta 2–1. A 63. percben Heffler hatalmas szólót vágott le, de a tizenhatoson belül buktatták. A büntetőt maga a sértett végezte, de közepesen erős, bal félmagas lövését Helesfay kiütötte. A 83. perc Heffler Kovács Barnabáshoz passzolt, aki 14 méterről fordulásból lőtt a bal alsóba 3–1. A rendes játékidő utolsó percében Kövesdi egy lecsorgó labdát a bal alsóba lőtt 2–3. Nagy küzdelmet, jó játékot hozott a mérkőzés, mind a két csapatnak akadtak helyzetei. A Tiszakécske jobban akarta a győzelmet és megérdemelten nyert.

– Hetek óta nagyon jó formában vagyunk, nagy az önbizalmuk a játékosoknak, amit ezúttal is megmutattak, értékelte a mérkőzést Visinka Ede. Amióta Tiszakécskén vagyok, ez volt eddig a legjobb első félideje a csapatnak, mert meg tudtuk fordítani a meccset. A második játékrészben feljött a Pécs, próbált kiegyenlíteni. A tizenegyessel elszöktünk volna két gól előnnyel, de ez nem jött össze. A végén kaptunk egy elkerülhető gólt. Nyertünk, büszke vagyok a játékosaimra. A Pécstől azt kaptam, amire számítottam. Jó csapatnak tartom, komoly munka folyik náluk, sajnos a sérülések és a vírus megtizedelte a csapatukat. Most önzőnek kell lennünk és örülni kell a mai győzelmünknek.

Tiszakécskei LC–Pécsi MFC 3–2 (2–1)

Tiszakécske, 250 néző, vezette: Radványi Ádám (Sinkovicz Dániel, Szilágyi Norbert)

Tiszakécske: Holczer – Oláh M. (Csősz 79.), Csáki, Farkas A., Farkas N. – Gyurján (Vaschtler 86.), Kovács B., Erdei C. (Pongó 83.), Uzoma – Heffler (Szalay 86.), Zádori. Vezetőedző: Visinka Ede

Pécs: Helesfay – Svedyuk (geiger 60.), Dávid Z., Preklet, Marques- Airosa – Kónya D., Adamcsek (Kövesdi 76.), Tölgyesi, Katona L. – Bíró, Tihanyi (Okorie 71.). Vezetőedző: Vas László

Gólszerző: Heffler 31., Zádori 41., Kovács B. 83., ill. Tihanyi 24., Kövesd 90.