1. 2024.04.24. szerda, György
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Szalagot kaptak a tiszakécskei gimnázium végzős diákjai

Nem úgy alakult a tiszakécskei Móricz Zsigmond Gimnázium végzős diákjainak a szalagavató ünnepsége, ahogyan szerették volna, mert a vírus közbeszólt.

 

Ebben az évben két osztály diákjainak mellére került fel a szalag, ami azt jelképezi, hogy a tanulók befejezik középiskolai tanulmányaikat. A rendkívüli helyzet miatt ezúttal csak korlátozott számban vehettek részt a szalagavató ünnepségen a hozzátartozók, amit a művelődési központ színháttermében tartottak. A hagyományok most nem voltak érvényben. Nem volt zászlóbevitel, és a 11. osztályosok sem voltak jelen, akik a korábbi években mindig virággal köszöntötték a végzős diákokat. Gergelyné Györki Edina igazgatóhelyettes köszöntötte a diákokat, tanárokat és szülőket, majd a 11. osztályos tanulók jó kívánságokat közlő levelét olvasta fel osztályfőnökük. A 12. osztályosok megköszönték diáktársaik útmutatását, ők is jó tanácsokat adtak a 11. osztályosoknak, és megköszönték tanáraik, szüleik segítségét is.

Először az intézmény igazgatójának és helyettesének tűzték fel a szalagot, majd pedig az önkormányzatot képviselő Petrezselyem László alpolgármesternek is. Ezt követően először a 12/a, majd pedig a 12/b osztály tanulói kapták meg osztályfőnökeiktől a szalagot, valamint a Móricz Zsigmondot ábrázoló kitűzőt. Addig míg a diákok átöltöztek az ilyenkor szokásos tánchoz, a jelenlévők megtekinthették a végzős osztályokról, az elmúlt években készült képeket.

Az ünnepi program másik jelentős eseménye a 12. osztályosok tánca. Mind a két osztály alkalomhoz illő ruhában keringőt táncolt. A 12/a osztályosok a táncuk befejezés után egyedi módon távoztak a nagyszínpadról. Az utolsó pár ruhája alatt pedig ott virított két szám 2017 és 2021. Az ünnepség zárásaként a két osztály képviselői megköszönték osztályfőnökeiknek az eddigi munkájukat, segítségüket.