1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Nem született gól a Tisza-parti rangadón

Nem kellett messzire mennie, mindössze 35 kilométerre kellett utaznia a Tiszakécskei LC labdarúgó csapatának, hogy lejátssza a Merkantil Bank Liga NB.II-es labdarúgó bajnokság 18. fordulóját. Ellenfelük ugyanis a Szolnoki MÁV FC volt. A két Tisza-parti város összecsapásán nem született gól.

 

Visinka Ede a tiszakécskeiek mestere a megszokottól teljesen más felállásban állította össze csapatát, mert sérülések és eltiltások miatt több játékosára nem számíthatott. Ez főleg a védelem összeállításánál jelentett gondot, de így lehetőséget kaptak olyanok is, akik eddig kevesebb alkalommal léptek pályára. A két csapat eddig lejátszott öt mérkőzésből két tiszakécskei győzelem, két döntetlen és egy vereség született.

Mindkét csapat támadó szelemben kezdte a mérkőzést, az első kécskei támadást a 16-oson belül hatástalanította a MÁV, míg a hazai csapat első kapura lövését Holczer kapus védte. Az első szögletet a Szolnok harcolta ki, és mindjárt utána még kettőt. A 13. percben szép támadás végén Gyurján laposan lőtt a szolnoki kapu jobb alsó sarka felé. A 33. percben Erdei fellökését követően heves indulatok szabadultak fel mindkét csapat játékosaiból, ennek „eredményeként” egy-egy sárga lapot is kiosztott a játékvezető. A 41. percben Sipos kapáslövését Holczer a bal felső sarokból ütötte szögletre. Az első félidőben a szolnokiak játszottak fölényben, de ezt csak a szögletek nagyobb száma jelezte.

A második félidő első tíz percében többnyire kécskei térfélen folyt a játék. Az 55. percben Erdei 25 méteres szabadrúgása magasan a kapu fölé szállt. Az 59. percben Kovács Olivér lövését mentették a tiszakécskei védők. A 65. percben nagy tűzijáték és rugdalózás alakult ki a tiszakécskei kapu előtt, amelynek eredménye egy kapufa és Holczer kapus ápolása lett. A 87. percben ígéretes kécskei támadásnál, Uzuma-Gréczi összjáték után Pongráczhoz került a labda, aki a kapu mellé lőtt. A 89. percben egy szolnoki támadást kontráztak meg a vendégek, de Szalay fölé lőtt. A rendes játékidő utolsó percében Rokszin 11 méterről leadott kapáslövése is kapu fölé szállt.

Ezen a mérkőzésen mind a két fél, de leginkább a Tiszakécske számára szükség lett volna a három pontra A játékosok mindent megtettek annak érdekében, hogy gól szülessen, de a nagyon mély és csúszós, rossz talajú pálya is ellenük volt. A kilencven perc alatt végig nagy küzdelem folyt, de gól nem született.

– Nagyon értékes pontot szereztünk, értékelte a találkozót a mérkőzés végén Visinka Ede. – A Szolnok is ment a győzelemért, meg mi is, de gólt egyik csapat sem tudott elérni. Nehéz talajú pályán küzdelmes játék folyt, de azt gondolom, hogy a csapatom ebből a mérkőzésből most kihozta a maximumot, gratulálok a játékosaimnak, tette hozzá a vezetőedző.

Szolnoki MÁV FC–Tiszakécskei FC 0:0

Szolnok, 300 néző, vezette: Sipos Tamás (Punyi Gyula, Márkus Péter)

Szolnok: Kovács P. – Szekszárdi, Kovács O., Szabó A., Tóth B. – Tisza K., Földi M. (Gohér 85.) – Rokszin, Sipos Z. (Lakatos 78.), Tömösvári (Kurdics 46.) – Irmes (Tóth D. 60.). Vezetőedző: Csábi József

Tiszakécske: Holczer – Végső, Vachtler, Farkas A., Uzoma – Csősz, Erdei (Pál 76.), Kovács B. (Szalay 63.), Gyurján (Pongrácz 63.) – Heffler (Gréczi 83.), Zádori. Vezetőedző: Visinka Ede