1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 11 °C
  4. |

Kettős emberhátrányban nyerte meg a Tiszakécske a megyei rangadót

Kétségtelenül az év mérkőzése volt mind a két fél, a Tiszakécskei LC és Kecskeméti TE Hufbau számára, a Merkantil Bank Liga NB.II-es labdarúgó bajnokság 17. fordulójában, hiszen a megye két legjobb csapata játszott egymás ellen.

 

Attól függetlenül, hogy a találkozó előtt a kecskemétiek a tabella harmadik helyét foglalták el, a tiszakécskeiek pedig az utolsó helyen tanyáztak, ez igazi presztízs mérkőzés volt a javából. Ezen a találkozón ugyanis a megye két legjobb csapata vívott nagy harcot. Bár a két egyesület jó kapcsolatot ápol egymással, ilyen esetben nincs pardon, csak a gólok és a pontok számítanak. Éppen ezért a két csapat szurkoló tábora és a semleges nézők is jó mérkőzésre számítottak, és nem is csalódtak. A találkozó érdekessége, hogy a vendégcsapat játékos keretében több olyan játékos is szerepel, Puskás Zoltán, Szuhodovszki Soma, Lukács Dániel (őt nem nevezték erre a találkozóra), akik korábban a Tiszakécske csapatában rúgták a labdát. A megyeszékhely gárdájának jelenlegi edzője, Szabó István három évvel ezelőtt a Tisza-parti kisváros csapatát irányította, és vezette a másodosztályba, míg Visinka Ede a tiszakécskeiek mestere hét évig Kecskeméten dolgozott.

Vendég rohamokkal kezdődött a találkozó, ami szögletekben is megnyilvánult. A 26. percben Puskás két alkalommal is közelről lőtt a kapura, de Holczer mind a kétszer hatalmas bravúrral ki tudta ütni a labdát a mezőnybe. Óriási helyzet és védés volt. Ezt követően a hazaiak fokozatosan átvették a játék irányítását, többet támadtak és helyzeteket kialakítottak. A 44. percben Gyurján több csel után betört a tizenhatoson belülre, ahol Szalai Gábor felvágta. A játékvezető határozottan a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőt Erdei Carlo középre Kersák lába között rúgta be 1:0.

A második játékrész elején a 47. percben Zádori hatalmas szólót vágott ki, több cselt is megcsinált, már a kecskeméti kapu közelében járt, de gyatrán Kersák kezébe rúgta a labdát. A 65. percben Csáki fellökte Szalai Gábort a tizenhatoson belül, amiért sárga lapot kapott. Mivel már volt neki egy, utána következett a piros. A játékvezető természetesen tizenegyest ítélt. A büntetőt Tóth Barna a jobb kapufára lőtte. A 81. percben Farkas Norbert szabálytalankodott a büntető területen belül, amiért ő is megkapta a második sárga lapját majd a pirosat. Tóth Dániel bal felsőbe tartó tizenegyesét Holczer azonban kiütötte. Már előtte, de ezt követően is még nagyobb nyomás nehezedett a hazai csapatra, akik kilenc emberrel megpróbálták kihúzni a hátralévő játékidőt. Szinte állandóan a kapujuk előtt volt a labda, de a védők és Holczer Ádám számtalan alkalommal tudtak hárítani. Kétségtelenül a tiszakécskei hálóőr volt a mérkőzés hőse. A találkozó végén nagy izgalmakat éltek át a hazai nézők, de az eredmény nem változott, így a Tiszakécske nyerte a megyei rangadót.

– Szerettük volna meglepni a Kecskemétet, és megnyerni a mérkőzést. Az az igazság, hogy nagy meglepetést nem tudunk okozni egymásnak, mert Szabó Pistával évekig együtt dolgoztunk, nyilatkozta a találkozó után Visinka Ede. –Mindent megtettünk, de a szerencse is mellénk állt ezen a napon. Holczer nagyon jól védett, hárított egy tizenegyest és több ziccert is. Sokat dolgoztunk, de a szerencse is mellénk állt. Nagyon örülök és büszke vagyok a játékosaimra, mert óriásit játszottak kettős ember hátrányban is. Le a kalappal előttük. Voltak olyan mérkőzéseink, ahol többet érdemeltünk volna, sajnos akkor nem sikerült pontot, pontokat szereznünk. Most, és a Vasas ellen is száz százalék közeli teljesítményt nyújtottunk. Ez is óriási győzelem volt. Igaz, még mindig az utolsó helyen vagyunk, de ez a győzelem újabb lökést adhat a játékosaimnak. Bízom abban, hogy a hátralévő két hazai és egy idegenben lévő mérkőzéseinken is jó teljesítményt tudunk majd gyújtani a közönségünknek, mert ez az egy út van előttünk.

– Meg kellene nézni ezt a mérkőzést újra, mert véleményem szerint egy csapat akart játszani ezen a találkozón, és azok mi voltunk, óriási fölényben voltunk, értékelte csapata teljesítményét Szabó István. – A második félidőben felbillent a pálya, helyzeteket dolgoztunk, de kihagytunk két büntetőt. Ilyenre nem is emlékszem a pályafutásom alatt. Nagyon fáj ez a vereség, mert nem érdemeltük meg. Egyértelműen jobban játszottunk, helyzeteink voltak. Sajnálom, hogy a játékosok rossz döntéseket hoztak a büntetőknél, de ilyen a futball. Most már előre kell gondolkodnunk. Keserűség van bennem, fáj ez a vereség, de ilyen a futball. Hétvégén újabb bajnoki mérkőzés van, és arra kell koncentrálnunk.

Tiszakécskei LC–Kecskeméti TE Hufbau 1:0 (1:0)

Tiszakécske, 500 néző, vezette: Lovas László (Buzás Balázs, Medovarszki János)

Tiszakécske: Holczer – Oláh, Csáki, Farkas A., Farkas N., Uzoma – Gyurján (Vachtler 70.), Erdei (Csősz 84.), Kovács B. – Zádori (Szalay Sz. 93.), Heffler (Végső 84.). Vezetőedző: Visinka Ede

Kecskemét: Kersák – Buna (Katona 62.), Gál, Belényesi, Szalai G., Grünvald (Bartha 62.) – Nagy K., Marsa L., Szuhodobszki, Tóth B., Puskás Z. (Tóth D. 46.). Vezetőedző: Szabó István

Gólszerző: Erdei 45. Kiállítva: Csáki 65. Farkas N. 81.