1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

A lélekkel jól kell bánni ahhoz, hogy a test jól érezze magát

Kevés olyan ember van, akinek ne lenne, valamilyen problémája. Legyen az lelki, fizikai, vagy bármilyen. Nekik próbál segíteni Larissa, aki az egykori Szovjetunióban született, de most Tiszaugon él.

 

Nem régen találkoztam egy régi ismerősömmel, aki arról beszélt, hogy milyen egészségügyi problémákkal küzdött, de azok megszűntek, mióta Larissához jár kezelésre. Azt is elmondta, hogy nem csak neki, de családja többi tagjának sincsenek már egészségügyi gondjai. Össze ismertetett több olyan emberrel, akik Larissához járnak kezelésre. Nevüket azonban többen nem vállalták. – A férjemnek kettő kiszakadt gerincsérve van, mondja Sz. S-né. – Amikor kiderült, a betegsége két hónapig nem tudott dolgozni, mert járás képtelen volt. Évek óta nem műtik meg, az orvosok szerint teljesen felesleges a műtét, mert újból ki fog alakulni a gerincsérve. Sportolást írtak elő neki, de hiába ment el úszni, nem bírt, csak egy hosszat. Néha komoly problémái vannak, de az csak addig tart, míg el nem megyünk Larissához, aki egy-két kezelés után megszünteti. Eleinte sűrűbben jártunk hozzá, de most már elegendő havonta egy alkalommal. Larissa a hátát, a gerincét masszírozza, és azóta nagyon sokat javult. Már le tud úszni 15 hosszt és kerékpárral meg tud tenni 13 kilométert. Most dolgozik, de azért nem hagyjuk abba a kezeléseket, mert az jót tesz neki. Nekem 18 éves korom óta volt allergiám. Elmentem Larissához, aki kezelt, és ebben az évben először nem jött elő. Pánikbetegségem is volt, de az is megszűnt, sőt a derékfájásom is elmúlt. A lányom trombózist kapott harminc évesen, akinek felgyorsította a gyógyulási folyamatát Larissa.

– A fiam sclerosis multiplexben szenved, ezért megpróbáltunk valamilyen alternatív megoldást találni, így elmentünk Larissához. Ezt már Sz. Z-né mondja. – A gyerekem nem volt erre nyitott, de mi ott maradtunk, mert a fiunk betegsége ránk is hatással volt. Azóta járunk hozzá és kapunk tőle fizikai és lelki megerősítést. A páromnak gerinc problémái vannak, a kezelés után sokkal könnyebben jár. Nekünk mentálisan ad egy megerősítést, amivel jobban fel tudjuk szívni magunkat az elkövetkezendő időszakokra. Pozitív megerősítéseket tud adni, hihetetlen ráérző képessége van, de nem szabad neki füllenteni, mert belelát még az ember veséjébe is. Azt is tudta, hogy az apám dohányos volt, pedig nem mondtam el neki, vagy azt, hogy a vesémmel van probléma, mert volt egy autó balesetem, ami után a fél vesém leállt, de erről sem beszéltem neki. Hihetetlen kiegyensúlyozottságot, megnyugtató érzést tud adni. Még nem tudtuk, hogy covidosok vagyunk, amikor ő már megmondta, hogy igenis azok vagyunk, amit később a teszt is kimutatott.

Larissa nem Bársony Anetten, hanem a lován segített. – Olyan probléma merült fel a lovamnál, amin az állatorvosok nem tudtak segíteni. Larissát nem ismertem, de ő felajánlotta a segítségét. Mivel az orvosok lemondtak a lovamról, úgy gondoltam, hogy elfogadom a segítségét. Eljött hozzám, hozta a gépét és elkezdte a kezelést. A lovam láthatóan jobban lett egy fél óra múlva, másnapra pedig tünetmentes lett. Nem csak azt mondta el, amit az orvosok, de azt is, amit én éreztem, vagy gondoltam. Ekkor vált bizonyossá bennem, hogy ért hozzá. Két, három hét múlva megkerestem, mert a lovam gyógyulásán rajtam is segített. Nem csak a megszerzett tudása nagy, hanem szerintem ő kapu isten és ember között. Teljesen máshogy látja a világot, mint az emberek, és nagyon jól látja. Több barátomat is elvittem hozzá, és mindenki jobban lett. Testileg és lelkileg is tud az emberen pozitívan igazítani.

B. E. gyerekének kétfajta autoimmun betegsége van. Nem régen azt mondták az orvosok neki, hogy valószínűleg a pajzsmirigyével is gond lett. – Az orvosok hormont szerettek volna neki írni, de én azt kértem, hogy találjunk már először valamilyen alternatív gyógymódot, mert egy 19 éves fiatalnak azért ne adjunk mindjárt hormont. A családban többen is voltak már Larissánál, így mi is elmentünk. Áldom a jó istent, hogy odavezetett minket, mert az alapbetegségét és a pajzsmirigyét is annyira rendbe tette, hogy normál értékei vannak. A fiam egyetemre jár, kitűnő tanuló, de ez óriási stresszel jár nála, ami a betegségeire egyértelműen kihat. Ha bármilyen problémája van, azonnal hívhatja Larissát és meg tudja nyugtatni. A kezeléseken én is ott szoktam lenni, a kapcsolatunk nagyon jó, emberileg és minden tekintetben. – Larissa a mi családunk egészségügy iránytűje. Ezt vallja M.R. – Mi bízunk a kezelésében, a munkásságában, az iránymutatásban, a szerint élünk, ahogy ő javasolja. Azóta nem szedünk gyógyszereket.

Moisseeva Larissa Ivanova Szovjetunióban, pontosabban Kamcsatkán született. 1968-ban költözött Magyarországra. Több alkalommal is segített magyar válogatott sportolóknak Tatán a felkészülési időszakban. Tizenhét évesen szerelmes lett egy magyar férfiba, és mint mondta nagy hatással volt rá a magyar Himnusz. Ezek után úgy érezte, hogy a Szovjetunióban nincs helye, Magyarországra kell jönnie, mert neki ez a hazája. Az elsők között volt, aki engedéllyel átjöhetett 1968-ban, a kommunizmus világából, de akkor már nyolc hónapos terhes volt első gyermekével. A második gyermekének a tüdejének volt problémája, ekkor döntött úgy, hogy megpróbál a saját módján segíteni rajta. Amikor rátette a kezét a mellére, rendesen lélegzett, amikor levette, akkor csak nehezen. Elkezdte képezni magát, ott hagyta gépész szakmáját és reflexológiát, akupresszúrát tanult. – Az elsők között voltam Magyarországon, akik természetgyógyászattal kezdtek el foglalkozni. Együttműködtem a kecskeméti Honvéd Kórház orvosaival, mert akkor Kecskeméten laktunk. Az űrhajósok kiképzése ott történt, a nagy részük orosz volt. Amit az orvosok nem tudtak megoldani azt hozzám küldték. Amit viszont én nem tudtam, azt hozzájuk, így jól együtt tudtunk dolgozni. 1985-ben házat építettünk Tiszaugon, mert a fiamnak jó volt ez a levegő, ami itt van. 1988-ban hívtak a francia labdarúgó válogatotthoz segíteni, de nem éreztem igazán jól magam, és csak három évet töltöttem ott. Később kimentem Németországba, ahol tovább képeztem magam, és huszonöt évig ott dolgoztam. Az első öt év nagyon nehéz volt, mert nem csak a szakmát, de a nyelvet is tanulnom kellett, és a gyerekeket is neveltem. Aztán hazajöttem Magyarországra. Szereztem egy számítógépes programot, ami megmutatja, hogy milyen árnyékok, milyen folyamat van benned, mi benned a rossz, hol nincs meg a fény, hol nem jön be a tudat. Ezzel meg lehet mondani azt, hogy mire figyeljenek az emberek, hol kezdjék el a gyógyulásukat. Egy kezelés után jobban bíznak saját erejükben. A lélekkel kell jól bánni ahhoz, hogy a testünk jól érezze magát. Nem akarok senkit sem becsapni, de mindenki által gazdagabb vagyok, akin segítek. Olyan ez, mint egy jó bor. A szülők gyerekeket is hoznak hozzám, mert nagy nyomás nehezedik rájuk ebben a mai világban. Túl sokan vannak csonka családban, nincs közösség, nincs szociális együttérzés. A fejlődés megállt és ez a stagnálás a pszichére nagy mértékben kihat. Nekem, mint 72 éves nagymamának, ezért segíteni kell. Azt szeretném, hogy a családok összetartó ereje és a szeretet megmaradjon. Megpróbálok a magam módján segíteni az embereken, ezt nagyon fontosnak tartom, tette hozzá Larissa.