1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Húsz perces rövidzárlat a Tiszakécskénél

A Merkantil bank Liga NB.II-es labdarúgó bajnokság 16. fordulójában a Tiszakécskei LC csapata Siófokra látogatott. A vendégek az elmúlt két megnyert forduló folytatásában reménykedtek, de ezúttal nem tudtak pontot gyűjteni.

A két csapat eddig öt alkalommal találkozott egymással. Kétszer az első, háromszor pedig a másodosztályban, ahol egy-egy győzelem és három döntetlen született. A tiszakécskei keretből Beliczky Gergő, Farkas Norbert, Gréczi Gábor, Horváth Attila, Pál András, Tajti Norbert is játszott korábban Siófokon, de Beliczkyt, Gréczit és Tajtit nem nevezték erre a találkozóra.

Az első helyzet a vendégek előtt adódott a 7. percben, amikor is Erdei Carlo 25 méteres szabadrúgása kicsivel, de elkerülte a jobb alsó sarkot. A 26. percben ismét a tiszakécskei középpályás előtt adódott lehetőség, amikor 22 méterről kapásból a jobb felső sarok mellé lőtt. Két perccel később a Siófok hagyott ki ziccert. Kiss Balázs jó cselsorozat után közelről a hosszú sarok fölé lőtt. Az első játékrész egyenlő felek küzdelmét hozta, nagy veszélyben nem forogtak a kapuk. Ez nem mondható el a második félidőről. Már az 51. percben megszerezték a vezetést a hazaiak. Bal oldali beadás után Eördögh fordulásból a bal alsó sarokba lőtt 1:0. Három perccel később jött a válasz a másik oldalról. Kovács Barnabás egy védőkről lepattanó labdát tizenhat méterről lőtte a bal alsó sarokba 1:1. Az 59. percben Eördögh mintegy harminc méterről kapu felé küldte a labdát. Holczer rosszul jött ki, és csak szabálytalanul tudta szerelni Horváth Pétert, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt. (Nem ez volt az első ilyen akciója bajnoki mérkőzésen a tiszakécskei hálóőrnek, amiért büntető járt.) A tizenegyest Cipf értékesítette 2:1. A 70. percben tovább növelte előnyét a Siófok, amikor Horváth Péter 14 méterről becsúszva juttatta a labdát a bal alsó sarokba 3:1. A 79. percben Szakály Dénes növelte a hazaiak előnyét, és állította be a 4:1-es végeredményt.

A tiszakécskeiek egy órán keresztül egyenrangú ellenfelei voltak a Siófoknak, de aztán húsz perc alatt három gólt is kaptak, amire eggyel sem tudtak válaszolni, így megérdemelt a siófoki győzelem.

– Stabil első félidő után, szerintem még mi játszottunk jobban, mint a Siófok. A második játékrészben kaptunk egy elkerülhető gólt, majd kiegyenlítettünk. Utána rövid idő alatt olyan három gólt kaptunk, ami szintén elkerülhető lett volna. Nem lehet ilyen dekoncentráltan játszani, nem értem a rövidzárlatot, értékelte a találkozót Visinka Ede.

BFC Siófok–Tiszakécskei LC 4:1 (0:0)

Siófok, 150 néző, vezette: Molnár Attila (Bertalan Dávid, Vörös Dániel)

Siófok: Szmola – Polényi, Jagodics B., Varjas Z., Kiss B. (Balogh B. 67.) – Megyesi (Krausz 67.), Szakály A. (Szakály D. 46.) – Varga B., Eördögh A., Cipf (György N. 83.) – Horváth P. (Farkas G. 87.). Vezetőedző: Domján Attila

Tiszakécske: Holczer – Uzoma, Farkas A. (Horváth A. 74.), Kiprich (Farkas N. 56.), Csáki, Vachtler (Pongrácz 74.) – Kovács B. (Benke 67.), Erdei C., Oláh – Heffler (Gyurján 67.), Zádori. Vezetőedző: Visinka Ede

Gólszerző: Eördögh A. 51., Cipf 60., Horváth P. 70., Szakály D. 79., ill. Kovács B. 54.