1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Szeretnék meghúzgálni az oroszlán bajuszát

A Merkantil Bank Liga NB.II-es bajnokságban a 15. forduló következik. A Tiszakécskei LC otthonába, nem kisebb ellenfél, mint a nagy múltú Vasas FC érkezik.

Ebben a fordulóban az első és az utolsó helyezett találkozik egymással. A fővárosi csapat eddig kilenc győzelemmel három döntetlennel és két vereséggel, harminc megszerzett ponttal vezeti a tabellát. Ezzel szemben a tiszakécskeiek neve mögött egy győzelem, két döntetlen és tizenegy vereség áll, és mindössze öt pontot gyűjtöttek. Aki látta a Tisza-parti kisváros eddigi mérkőzéseit ebben a bajnokságban, az csodálkozik azon, hogy az utolsó helyen állnak. Több alkalommal is jól játszott a csapat, küzdöttek, harcoltak a játékosok, de nem sikerült a három pontot megszerezni. Az elmúlt fordulóban azonban megszerezték, várva várt első győzelmüket. Nagy ünneplés volt a csákvári Tersztyánszky Ödön Sportközpontban, már csak azért is, mert Visinka Ede a tiszakécskeiek mestere, korábban két évig ezt a csapatot irányította. Éppen ezért tisztában volt azzal, hogy egykori játékosai milyen játékerőt képviselnek, mik az előnyeik, és mik a hátrányaik. Nem kellett tehát feltérképeznie az ellenfelet, de ennek ellenére a Magyar Kupa 4. fordulójában amikor a Csákvár hazai pályán fogadta a szintén NB.II-es Pécs MFC-t, akkor elment a találkozóra. Igaz, nem azok a játékosok léptek pályára, akik a bajnoki mérkőzéseken, de azért lehetett látni, hogy milyen taktikával játszik a Csákvár.

A mostani, Vasas elleni találkozó azonban egészen más lesz. A fővárosi csapat a bajnokság megnyerésért küzd, és erre minden esélye meg van, míg a Tiszakécske a bent maradásért folytat nagy harcot. A vasárnapi mérkőzéssel kapcsolatban Visinka Edét kérdeztük. – Már a korábbi, hazai mérkőzésünkön, a Diósgyőr elleni találkozón is voltak biztató jelek, mondta a vezetőedző. – Kicsit szerencsétlenül alakult a mérkőzés, mert már a találkozó elején hátrányba kerültünk, majd kihagytuk a tizenegyest, de mentünk az egyenlítésért, és kapufát is rúgtunk. Utána ránk jött egy kontra után a Diósgyőr 0–2, de sikerült szépítenünk és 1–2 lett az eredmény. Azon a mérkőzésen már közel voltunk ahhoz, hogy megfordítsuk, és behúzzuk. Csákváron harciasan, tudatosan, csúszva, mászva, akartuk a győzelmet, és sikerült is nyernünk. Nagyon bízom abban, hogy ez erőt ad a csapatnak, hogy elinduljunk felfelé a tabellán. A mostani vasárnapi mérkőzésen a bajnokság egyértelmű favoritja ellen játszunk. A találkozó nagy esélyes a Vasas, de mi úgy készülünk erre a mérkőzésre, hogy tudjuk, hogy a bajnokság legnagyobb favoritját fogadjuk. Remélem, hogy a szurkolóink értékelik a Csákvár elleni győzelmünket, és biztatom őket, hogy minél nagyobb számban jöjjenek ki a vasárnapi mérkőzésre, amikor is egy nagy múltú ellenfelünk lesz, akik tele vannak volt válogatott játékosokkal. Szeretnénk meghúzgálni az oroszlán bajuszát, és ez bennünk van.

Visinka Ede elmondta még, hogy sajnos sérültjeik is vannak. Simon Márknak bokasérülése van, Horváth Adrián sem teljes értékű harcos, Farkas Norbert viszont remélhetőleg a hétvégén visszatérhet. Sajnos Kalmár Ferenc, a csapat gólfelelőse, a házi gólkirály, a Csákvár elleni mérkőzés után a térdére panaszkodott, így nagy valószínűséggel nem játszhat a Vasas ellen. A fővárosi csapat ellen viszont már az egy pont is sikernek könyvelhető el. A találkozó vasárnap 13 órakor kezdődik a Városi Sportcentrumban.