1. 2024.04.24. szerda, György
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

A Tiszakécske kihagyta a Diósgyőr berúgta a büntetőt

A Merkantil Bank Liga NB. II-es labdarúgó bajnokság 13. fordulójában a Tiszakécskei LC a Diósgyőri VTK-t fogadta. Az eddig lejátszott tíz mérkőzésből négyet nyertek a hazaiak, öt döntetlen és egy verség született.

 

Már a második percben megszerezte a vezetést a Diósgyőr. Holczer a 16-oson belül szabálytalankodott Horváth Zoltánnal szemben, amiért 11-es járt. A büntetőt a sértett a jobb alsó sarokba lőtte 0–1. A 24. percben Bokros fellökte Hefflert a büntető területen belül. A 11-est ezúttal is a sértett végezte el, de magasan a kapu fölé bombázott. 75. percben Erdei 25 méteres szabadrúgása a felső kapufán csattant. A 79. perc: Bal oldali beadás után Molnár fejelt a kapu közepébe 0–2. A 87. percben bal oldali szöglet tán Csáki közelről a bal alsó sarokba lőtt 1–2.

Hamar vezetést szerzett a Diósgyőr, egy teljesen felesleges szabálytalanság miatt. Ezt követően kiegyenlített játék folyt a pályán. A Tiszakécskének meg volt a lehetősége az egyenlítésre, de nem éltek vele. A második félidőben feljött a hazai csapat, de egy kontra támadás után a vendégek növelték előnyüket. A mérkőzés hajrájában szépíteni tudott a Tiszakécske. A találkozó egyenrangú felek játékát hozta, és a szerencsésebb csapat győzött.

Tiszakécskei LC–Diósgyőri VTK 1–2 (1–0)

Tiszakécske, 400 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Csatári Tibor, Tőkés Róbert)

Tiszakécske: Holczer – Oláh M., Farkas A., Csáki R., Kiprich (Pál 56.), Uzoma, Erdei C., Kovács B. (Zádori 78.), Hefler (Pongrácz 56.), Vachtler (Galacs 56.) Kalmár (Szalay 67.). Vezetőedző: Visinka Ede

Diósgyőr: Póser – Szeles, Szatmári (Bertus 69.), Hegedűs J., Eperjesi, Oláh B., Zsemlye, Bokros, Molnár G., Horváth Z. (Hornyák 81.), Kocsis D. (Németh D. 46.). Vezető edző: Kondás Elemér

Gólszerző: Horváth Z. a 3., Molnár a 79., Csáki a 87.

– Többet érdemeltünk volna a mérkőzésből, de sajnos most is azok a hibák jöttek elő, ami hetek óta. Olyan hibák, amiket nem tudunk kijavítani, nyilatkozta Visinka Ede. – Egy jó ellenfél ellen nem szabadna már az elején hátrányban játszani. Sajnos, a 11-est kihagytuk, ha döntetlennel fordulunk, akkor a második félidőben mentünk volna a győzelemért. Így hátrányból is hajtottunk, le a kalappal a fiúk előtt. Mindenki tudja, hogy milyen helyzetben vagyunk, nagyot küzdöttünk, mentünk az egyenlítésért, majd jött egy újabb hiba, és 2-0-ra elment a Diósgyőr. A végén sikerült találni egy gólt, így még élessé tudtuk tenni a hátralévő időt. Volt egy kapufánk és lehetőségeink is adódtak. Sajnálom a srácokat, mert mindet megtettek a pályán. Megyünk tovább, kemény munka vár ránk, de nem adjuk el.

Kondás – Nagyon értékesnek ítélem a győzelmünket, mert limitált létszámban érkeztünk. Több sérültünk és betegünk is van, mondta Kondás Elemér. – Nem volt egyszerű a mérkőzés, szerencsére jó időben lőttük a gólunkat, fontos volt az első találat, mert utána tudtuk birtokolni sokat a labdát és nem nagyon engedtük az ellenfelet játszani. Fontos volt a második gólunk is, mert tudtam, hogy eggyel nem tudjuk kihúzni a mérkőzést. A szögletek és szabadrúgások életveszélyesek voltak az ellen fél részéről, de szerencsére ezeket egy kivételével tudtuk hárítani. Ez volt egymás után a második nyert mérkőzésünk, ebből szeretnénk még többet, hogy tapadjunk az élmezőnyre.