1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Változások a Tiszakécskei LC szakmai stábjában

Nagy változások történtek az elmúlt időszakban a Tiszakécskei LC háza táján. Nem a tabellán elfoglalt helyével kapcsolatban, ott ugyanis maradtak az utolsó helyen, hanem a szakmai vezetésben.

 

Aki követi a Merkantil Bank Liga NB. II-es labdarúgó bajnokságot, az tudja, hogy a Tisza-parti kisváros csapata jelenleg a tabella utolsó helyét foglalja el. Nem csak a szurkolók, de az elnökség és a játékosok sem ilyen helyet képzeltek el a bajnokság megkezdése előtt, hiszen az NB. III-as bajnokság Keleti csoportját magasan nyerték az elmúlt labdarúgó évben. Bár a nyár folyamán és azóta is több játékost igazoltak, az eredmények csak nem jöttek. Ennek első következménye az lett, hogy szeptember végén menesztették Nagy Sándor vezetőedzőt. Helyét megbízott vezetőedzőként Virágh Ferenc vette át, majd érkezett Visinka Ede, aki azóta a csapat vezetőedzője. Nem sokkal később két új játékost is leigazoltak, Eke Uzoma védőt és Heffler Norbert középpályást, csatárt. A szurkolók reménykedtek, hogy ők majd előre lendítik a csapatot, de nem ez történt, továbbra sem sikerült nyerni. Aztán Kislőrinc György klubigazgató munkáját is megköszönték, aki mellett Káli Tibor dolgozott technikai vezetőként. Az ő feladatukat Hoffmann Attila marketing vezető és Holecz Péter technikai vezető vette át, Káli Tibor pedig átkerült a Tiszakécskei VSE-hez. Továbbra sem remekelt a csapat és a Szentlőrinc elleni hazai 1–2 után Albert Ádámmal szerződést bontottak. A sikertelenség tovább folytatódott a Budafoktól idegenben, a Soroksártól pedig hazai pályán kapott ki a TLC. Ezt követően drasztikus lépésre szánta el magát a klub vezetése, és megvált Virágh Ferenc pályaedzőtől, Nagy Zsolt kapusedzőtől, és Vellai Áron erőnléti edzőtől. Nyilas Elek szakmai igazgató elmondta, hogy Visinka Ede vezetőedző munkáját házon belül oldják meg addig, míg nem találják meg a megfelelő szakembereket, az elküldött stábtagok pótlására, így ő, és Kertes István erőnléti edző látják el a szükséges feladatokat.

A labdarúgó válogatott miatt most két hét szünet van az NB. II-es bajnokságban is. Éppen ezért tegnap délután edzőmérkőzést játszott a TLC a Békéscsabával és 1–2-es félidő után 3–4 arányú vereséget szenvedett. A hazai gólokat Kalmár Ferenc, Gréczi Gábor és Heffler Norbert lőtte.