1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

Évadzáró horgászverseny a Holt-Tiszán

Hetedik alkalommal hirdette meg az Alpári Tisza Horgász Egyesület a Törpeharcsa Fogó és Évadzáró Horgászversenyét, az Alpári Holt-Tiszán.

 

A vasárnap megrendezett versenyen azonban változtattak egy kicsit még pedig azt, hogy nem csak törpeharcsát, hanem bármilyen halat lehet fogni. Barta Lajos az egyesület elnöke elmondta, hogy az elmúlt héten jól „harapott” a törpeharcsa, de a verseny napján nem akart horogra akadni, ezért döntöttek a változás mellett. Reggel hét órakor gyülekeztek a horgászok, majd kisorsolták a helyeket. A csapatverseny mellett természetesen egyéniben is lehetett indulni, őket külön értékelték. Nyolc órától tizenhárom óráig lehetett horgászni, de természetesen egyszerre csak egy bottal, egy horoggal, de tetszőleges készéggel. Ezt ki is használták a versenyzők. Ez a nap azonban inkább a halaknak, mint a horgászoknak kedvezett. Akadtak ugyanis olyan versenyzők, akik, hiába az öt órás időtartam, egyetlen halat sem fogtak. Előfordult az is, hogy a horgász, idő előtt befejezte a versenyt, mert még kapása sem volt. Egyébként törpeharcsát senki sem fogott. Az egyéb kifogott halakat a mérés után természetesen visszaengedték a vízbe. A verseny után minden versenyző marhapörkölt ebédet kapott, a gyerekek üdítőt ihattak a felnőttek pedig, ha akartak sört fogyaszthattak.

A felnőtt férfiak között első helyen végzett Faragó Ferenc, második lett Csényi Zsolt, harmadik pedig Fazekas Zsolt A nőknél csak Fazekasné Torbán Tímeának volt értékelhető eredménye, így ő végzett az első helyen. A gyermeknél is hasonló volt a helyzet, csak egy versenyzőnek sikerült halat fognia, még pedig Ajtai Tamásnak. A csapatversenyt a Bíró András, Ézsiás Gábor, Bíró Edina, Filyó Tamás összeállítású tiszakécskei Törp Ördögök csapata nyerte. Második lett a Szedett-Vedett, a harmadik pedig Törp Irtók csapata.