1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Mikor lesz megint ütőképes csapata Lakiteleknek?

A megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjában a Solt csapatát fogadta a Lakitelek. Főleg a hazaiaknak lett volna szükségük pontra, pontokra, mert eddig még egyet sem szereztek.

 

Nem úgy indult az idei bajnokság a lakitelekiek számára, mint ahogyan azt szerették volna. A csapat jelentősen megváltozott, többen elmentek, vagy abbahagyták a játékot, akiket pótolni kellett. Más megoldás nem lévén a fiatalokhoz nyúltak, akiknek még tapasztalatra van szükségük ahhoz, hogy jól tudjanak szerepelni. Igazoltak ugyan néhány idősebb játékost, de ők még alig játszottak. Kapus poszton is hiányosságok vannak. Minden bizonnyal ezek is közrejátszottak abban, hogy eddig nem úgy szerepeltek, mint ahogyan a szurkolók szerették volna. Az eddig lejátszott mérkőzések azt bizonyították, hogy egy félidő erejéig még partiban tudnak lenni más csapatokkal. Utána elfogy az erő, vagy valami más? A tény, hogy néhány súlyos vereségbe is belefutottak.

A mostani Solt elleni találkozó is hasonlóan zajlott. Az első játékrészben csak egy gólt kaptak, de a második félidőben már ötöt. És gyakorlatilag fél óra sem kellett ahhoz, hogy öt góllal terheljék meg a hálójukat. A találkozó végére érkezett ugyan egy kis feltámadás, amivel kozmetikázni tudtak az eredményen, és ami biztató lehet a jövőre nézve. Az eddig lejátszott mérkőzések után, hat alkalommal sikerült betalálniuk az ellenfelük kapujába, míg nekik 35 alkalommal kellett kivenni onnan a labdát. Jelenleg pont nélkül, az utolsó helyet foglalják el a tabellán. Félő, hogy ezek a vereségek kedvüket szegik a fiataloknak, akkor pedig még nagyobb lehet a probléma. Azt egyelőre nem lehet még megmondani, hogy mikor lesz majd megint ütőképes csapata Lakiteleknek. Minden esetre a szurkolók egy része bizakodó.

Lakiteleki TE–Solti FC 2:6 (0:1)

Lakitelek, 100 néző, vezette: Herceg Tamás (Krepsz László, Petyarity József)

Lakitelek: Hollai – Faragó, Dobos (Kovács M. 75.), Kasza, Csikós, Illés K. (Harabula 64.), Illés B. (Tamás 49.), Kalócz, Vojtovics, Magyar P. (Kovács L. 69.), Tamásy R. Edző: Verebélyi Gábor

Solt: Pergel – Kiss, Puskás, Tóth M., Nitsch, Pribék, Hajdú (Bajúsz 69.), Mazán (Gulyás 69.), Biro, Cislo (Korsós 75.), Szement (Knodel 46.). Edző: Vaskó József

Gól: Tamás 81., Kasza 86., ill. Szement 24., Mazán 51., Nitsch 60., Biro 63., Tóth M. 74., 79.