1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 18 °C
  4. |

Csak a győzelem az elfogadható a Szentlőrinc ellen

A kilencedik forduló következik a Merkantil Bank Liga NB. II-es labdarúgó bajnokságban. Tiszakécskére a Szentlőrinc csapata látogat, aki második évét tölti a másodosztályban.

A tiszakécskei szurkolók minden bizonnyal emlékeznek arra, hogy két évvel korábban az NB. III. Közép csoportjában szereplő Szentlőrinc a második helyet szerezte meg, így lehetősége nyílt arra, hogy eggyel magasabb osztályban szerepeljen. Ezzel gyakorlatilag a tiszakécskeiek elől vették el annak a lehetőségét, hogy legjobb kiesőként, bent maradjanak az NB. II-ben. A Tisza-partiak visszaestek a harmadosztályba, a szentlőrinciek pedig azóta is a másodosztály résztvevői. Az előző bajnoki évben a tizenhatodik helyen végeztek, most azonban az eddig lejátszott nyolc mérkőzésből kettőt megnyertek, hat alkalommal pedig döntetlent szereztek, így a hetedik helyen állnak jelenleg a tabellán. Ezzel szemben a tiszakécskeieknek eddig két döntetlen és hat vereség áll a nevük mellett, és a huszadik helyen tartózkodnak jelenleg. Nem csak a szurkolók, de a játékosok és a vezetőség vágya is az, hogy végre megszülessen az első győzelem. Erre most vasárnap nyílik lehetőség. Az elmúlt két mérkőzésen, a Szombathely elleni bajnokin, és az Újpest elleni Magyar Kupa mérkőzésen, bár mind a két alkalommal vereséget szenvedtek, nem mutatott rossz játékot a csapat, győzelem azonban még nem áll a nevük mellett. Visinka Ede mindössze néhány hete irányítja a csapatot, de már látszik a keze munkája. Sokkal támadóbb szellemben lépnek a pályára a fiúk, amit az Újpest elleni felállás is bizonyít, hiszen a kezdő csapatban négy támadó is szerepelt. Ezt a szakember azzal magyarázta, hogy a bajnokságban menekülni kell a győzelembe. Minden mérkőzésbe úgy kell beleállni, hogy a három pontnak óriási értéke van. Azt, hogy milyen típusú játékosok lesznek a kezdő csapatban, a taktika is befolyásolja, de mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a mérkőzéseken nyerni tudjanak. Erre szükség is lesz, mert eddig még csak két pontot sikerült gyűjteni a tiszakécskei gárdának.

– A Szentlőrinc ellen úgy készülünk, hogy meg kell szereznünk az első győzelmünket, mindegy, hogy milyen játékkal, milyen arányban, de nyerni kell, más lehetőségünk nincs, mondta Gyurján Bence a hazaiak középpályása. – Szinte minden játékosunknak van olyan volt csapatársa, aki a Szentlőrincben játszik, vagy ismeri személyesen. Nekem például csapattársam volt Sluka Marian, a jelenlegi edzőjük. Igazából az teljesen mindegy, hogy ki hogyan ismeri őket. Minden mérkőzés előtt megnézzük az ellenfelünket videón és kielemezzük őket, hogy tudjuk, mik a gyengéik, és mik az erősségeik. Felkészülünk belőlük úgy, hogy mindent tudjunk róluk. Úgy gondolom, hogy mindenképpen támadó szellemiségben fogunk játszani az, hogy kik lesznek majd a kezdőcsapatban, azt egyelőre még nem tudjuk. Az biztos, hogy akárkik lépnek pályára, azok támadni fognak. Mindenki úgy van vele, hogy a döntetlen sem elég, a Szentlőrincet hazai pályán meg kell verni, hogy ne maradjunk le a többi csapat mögött. Szerencsére Kiprcih az Újpest ellen csak kisebb húzódást szedett össze, ami helyre jött, a héten teljes értékű edzésmunkát végzett. Ha a mérkőzésig nem történik semmi, akkor bevethető lesz, tette hozzá Gyurján Bence.