1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

A Magyar Kupába az Újpest érkezik Tiszakécskére

A MOL Magyar Kupa 3. fordulójában a Tiszakécskei LC labdarúgó csapata az Újpest FC-t fogadja. A tét nem más, mint a legjobb harminckét csapat közé jutás. Ez pedig főleg a hazaiak számára fantasztikus eredmény lenne.

Sem a Tiszakécske, sem pedig az Újpest az eddig lejátszott bajnoki mérkőzéseken nem mutatott jó teljesítményt. A kécskeiek a másodosztályban az utolsó, az újpestiek az első osztályban az utolsó előtti helyet foglalják el. Persze messze még a bajnokság vége, és sok minden változhat. A szombati Magyar Kupában mind a két csapat bizonyíthat. Természetesen az újpestiek vannak előnyben, még akkor is, ha nem legjobb formájukat mutatták eddig a bajnokság folyamán, a tiszakécskeiek pedig a tisztes helytállásban reménykednek. Az, hogy milyen eredmény fog születni egyelőre nem lehet tudni, de az biztos, hogy a Tisza-parti kisváros szurkolói számára ünnep lesz, mert egy nagy múltú egyesület csapata fog hozzájuk látogatni. Az Újpest a Magyar Kupa címvédője, így biztosan nem szeretnének úgy távozni, hogy nem ők nyernek. A házigazdáknak pedig lehetőségük nyílik arra, hogy megmutassák, igen is jelentős szerepet töltenek be a magyar futballban. Ne legyünk azért annyira elfogultak a csapattal szemben, hogy mindjárt kikiáltjuk, tovább jut Tiszakécske. Igen, a hazai szurkolók ezt szeretnék, de ez nem egyszerű feladat. Minden esetre sokan bizakodnak abban, hogy a bajnokságban gyengén szereplő Újpestet el lehet kapni.

– Láttuk az Újpest játékát, nagyon sok jó játékos szerepel benne, ők a tavalyi kupagyőztesek, és egyértelmű favoritjai a mérkőzésnek, ez nem kérdés, nyilatkozta Visinka Ede. – Nekünk a bajnokság a prioritás, de természetesen hazai pályán, hazai közönség előtt megpróbáljuk kihozni a maximumot magunkból. Ez azt jelenti, hogy azok a játékosok is lehetőséget kapnak, akik eddig kevesebbet játszottak. Tisztes helytállásban gondolkodunk. Reméljük, hogy a Szombathely ellen mutatott játékunkat, még ha nem is nyertünk, de meg tudjuk ismételni az Újpest ellen is.

– Szerintem szoros mérkőzésen az Újpest fog továbbjutni, mondta Kléber Ferenc vérbeli újpesti szurkoló. – Sajnos nem tudok a meccsre elmenni, mert másnap reggel indulunk Dombóvárra. Mind a két csapatra igaz, hogy egyik sem tudott nagyon sok gólt rúgni a bajnokságban, így szerintem egy gól fogja eldönteni a mérkőzést, amit az Újpest fog majd rúgni.

– Az Újpest lehet, hogy tartalékosan fog kiállni, de én azt szeretném, ha a Tiszakécske nyerne, mert már rájuk férne. Ezt már Kiri Mihály tiszakécskei szurkoló mondta, aki minden hazai mérkőzésen ott van. – Elég rossz passzban van a fővárosi csapat, talán meg lehetne őket fogni. A játékosállomány adott a Tiszakécskénél, abból kell kihozni a legjobb eredményt. A szerdai Szombathely elleni mérkőzésen is szoros eredmény született. Nagyon szurkolok a Kécskének, hogy sikerüljön továbbjutni. Szerintem nem az edzőn múlik az, hogyan szerepel a csapat, hanem a játékosokon. Persze a taktikát az edző határozza meg, tette hozzá.

Információnk szerint Szabó László tiszaugi Újpest drukker, a találkozó után meghívta a fővárosi csapatot vacsorára. A csapat harmincöt fős keretének halászlevet és tárcsán sütött húst fognak majd felszolgálni.

A találkozó, szombaton 18 órakor kezdődik a Városi Sportcentrumban.