1. 2024.04.18. csütörtök, Andrea
  2. |
  3. 11 °C
  4. |

Nem jól sikerült Tiszakécske első szlovéniai mérkőzése

Lejátszotta Szlovéniában első edzőtábori felkészülési mérkőzését a Tiszakécskei LC labdarúgó csapata. Az ellenfél a másodosztályú Rudar Velenje volt, aki korábban az első osztályban játszott.

Egy edzőtábor többek között arról is szól, hogy a csapat jól felkészüljön a bajnokságra, a játékosok összeszokjanak, ismerjék egymás gondolatait, és kijavítsák azokat a hibákat, amelyeket ki kell. A szlovéniai edzőtáborba már nem először ment a tiszakécskei csapat, ahol kiváló körülmények között tudnak gyakorolni. Az első edzőtábori mérkőzésüket a Rudar Velenje ellen játszották kedden délután. A mérkőzésről Nagy Sándor vezetőedzőt kérdeztük. – Az első félidő rendben volt mi szereztük meg a vezetést, de több helyzetet is kihagytunk. Az ellenfelünk kihasználta két megingásunkat és fordított 2–1-re. A második félidő elején sem volt semmi problémánk, de a 60. perctől kiütközött a fáradság. Az ellenfelünk frissített és a hátralévő időben jobban játszottak, mint mi, és még három alkalommal sikerült betalálniuk. Sajnos megint büntetőt hibáztunk, és 1–0-nál is két hatalmas ziccert kihagytunk. Ebből is tanultunk, és levonjuk belőle a következtetést. Az ellenfelünk sokkal frissebb és gyorsabb volt, hamarabb odaértek egy-egy labdára, mint mi. Az viszont dühítő, hogy meg vannak a lehetőségeink, de nem tudjuk őket berúgni. Bízom benne, hogy a bajnokság kezdetére minden rendben lesz.

Ruder Valenje–Tiszakécskei LC 5–1 (2–1)

Holczer (Tajti) –Vachkler, Végső, Kiprich (Farkas A.), Farkas N., Horváth A., Pongrácz, Simon, Kovács B., Gyurján, Beliczki. Gól: Gyurján.

Legközelebb csütörtökön játszik előkészületi mérkőzést a Tiszakécske, akkor a szintén szlovén Fuzinar lesz az ellenfél. Akkor egy más összeállítású csapat veszi majd fel a küzdelmet a szintén másod osztályú csapat ellen.