1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Vitatható büntetőkkel maradt alul a Tiszakécske

Az első felkészülési mérkőzését játszotta szombaton kora este, a Tiszakécskei LC NB. II-es labdarúgó csapata a 2021/2022-es bajnokságra. Az ellenfél nem volt más, mint a Debreceni VSC első osztályú gárdája.

Nem csak a debrecenieknek, de a tiszakécskeiknek is ez volt az első felkészülési mérkőzése. Éppen ezért, mind a két csapat megpróbálta a legjobb játékát produkálni. A tiszakécskeiek csak tizenegyesekkel maradtak alul az első osztályú csapattal szemben. A Debrecen, hazai pályán, érthetőleg támadólag lépett fel, és már a 13. percben Ugrai révén megszerezték a vezetést 1–0. A félidő hajrájában egy védelmi hibát követően Pál András kilőtte a hosszú sarkot 1–1. A második játékrészben mind a két csapat sort cserélt. A 65. percben egy debreceni sarokrúgás követően Annichal szemben szabálytalanságot látott a játékvezető, amiért büntetőt ítélt. A tizenegyest Bódi értékesítette 2-1. A 74. percben Sós ugrott ki a bal szélen, a tizenhatoson belül ezúttal is szabálytalanságot látott a játékvezető, így újabb tizenegyeshez jutott a Debrecen. A büntetőt a sértett Sós végezte el, és lőtte ki a jobb alsót 2–1.

Debreceni VSC – Tiszakécskei LC 3–1 (1-1)

DVSC I. félidő: Gróf – Bévárdi, Nikolics, Annich, Ferenczi, Baráth, Dzsudzsák, Soltész, Gyönyörű, Ugrai, Tischler. II. félidő: Kosicky – Kusnyír, Poór, Annich, Korhut, Varga, Baráth, Pintér, Bódi, Sós, Szécsi. Edző: Huszti Szabolcs, Toldi Gábor

Tiszakécske I. félidői: Holczer – Oláh, Végső, Csáki, Farkas N., Horváth A. Pongrácz, Pál, Benke, Gyurján, Zádori (Nagy Z.). II. félidő: Tajti – Wachtler Kiprich, Farkas A., Lovas Zs., Lizák, Albert, Erdélyi, Simon, Beliczki, Kalmár. Vezetőedző: Nagy Sándor

Gól: 1–0 Ugrai (13.), 1–1 Pál (42.), 2–1 Bódi (66.), 3–1 Sós (74.).

– Amit akartunk, azt meg tudtuk valósítani, értékelte a mérkőzést Nagy Sándor vezetőedző. Azt gondolom, hogy végig kiegyenlített mérkőzés volt, a félidőben mind a két csapat sort cserélt. Az első játékrészben volt úgy, amikor mi voltunk jobbak, de olyan is, amikor a Debrecen. Lehetőségekben azonban nekünk több helyzetünk volt, mint az NB. I-es csapatnak. Nekünk nem adtak meg gyanús büntető szituációt, viszont két olyan tizenegyest kaptunk a második félidőben, amit a debreceniek is elismertek, hogy nem volt az, ezért fájó és bosszantó ez a vereség. Azért is furcsa ez, mert a Debrecen egy nagy múltú egyesület, többszörös bajnok, jó játékosokból áll. Ők is ott tartanak, ahol mi. Az látszott a találkozón, hogy minőségileg is előrébb léptünk a játékosállománnyal. Éppen ezért esik rosszul ez a vereség. Mi egyetlen mérkőzésen sem akarunk kikapni, legyen az felkészülési, vagy bajnoki csata. Ezen a találkozón is meg voltak a helyzeteink, lehetőségeink. Ebből az egy mérkőzésből is le lehet vonni a biztató jeleket. Amiért mentünk Debrecenbe, egy kivétellel – és ez nem más, mint a győzelem – elértük. Örülök annak, hogy a fiúk így játszottak.

Legközelebb szerdán, idegenben, az NB. III-as Monor ellen lép pályára a Tiszakécske, utána pedig szombaton, az NB. I-es Mezőkövesd következik.