1. 2024.04.23. kedd, Béla
  2. |
  3. 11 °C
  4. |

Még nem alakult ki a végleges tiszakécskei keret

Nagy lendülettel készül a bajnokságra a Tiszakécskei LC NB. II-es csapata. A végleges keret még nem alakult ki, folyamatosan vannak próbajátékon labdarúgók, de velük még nem kötött szerződést a klub, ez a jövő hét közepére várható.

 

A nagy meleg rányomja bélyegét az edzésekre, de keményen dolgoznak a fiúk, nem panaszkodnak, végrehajtják a feladatokat. Az első hét után, már komolyabb munka folyik, nincs olyan játékos, akinek ne lenne vizes az izzadságtól a meze. Ettől függetlenül szó nélkül végzik a rájuk szabott munkát, igaz, Nagy Sándor vezetőedző ezt meg is követeli. A bemelegítés után már a szakmai rész következik, amiben Virágh Ferenc pályaedző, Vellai Áron erőnléti edző, és Nagy Zsolt kapusedző segíti Nagy Sándor a munkáját. A szakmai stáb tehát nem változott, ugyanazok vannak a pálya szélén, akik az NB. III-as bajnokság Keleti csoportjának megnyerésében jeleskedtek.

– A felkészüléssel ott tartunk, ahol tartanunk kell, amit beterveztünk magunknak. Az egyik nap egy, a másik nap két edzésen vesznek részt a játékosok, mondta a vezetőedző. Vannak olyan játékosaink, akik még nem írták alá a szerződésüket, ő róluk nem akarok nyilatkozni, de a keretünk egy játékos kivételével készen áll. Úgy tűnik, hogy minden játékrészre: védelembe, középpályára és a támadósorba is sikerült megfelelő játékosokat találni, így elmondhatom, hogy megfelelően erősítettünk. A keretünk huszonnégy mezőnyjátékosból és három kapusból fog állni, természetesen a fiatalokkal együtt, mert ebben az osztályban kötelező legalább egy 2002-ben született, vagy annál fiatalabb labdarúgónak a pályán lennie a bajnoki mérkőzéseken. A játékosok erőnléte még változó, éppen az új labdarúgók miatt. Akik az NB. III-as bajnokságot megnyerték, azok egy szinten vannak, azon dolgozunk, hogy mindenki azonos szinten legyen. Úgy gondolom, hogy az erőnlét a felkészülésnek megfelelő, kicsit eltérő, de szinkronba fogjuk hozni, tette hozzá Nagy Sándor.

Szombaton első felkészülési mérkőzését játssza a csapat, még hozzá idegenben, az NB. I-es Debrecen ellen. Ezzel kapcsolatban Nagy Sándor elmondta, hogy komplett gárdával fognak menni a 18 órakor kezdődő mérkőzésre. Két csapatot fog kialakítani, mind a kettő negyvenöt, negyvenöt percet fog játszani. Ezt így tervezték, pontosan azért, hogy mindenki egyforma terhelést kapjon. Az új játékosok érkezéséről megkérdeztük Nyilas Eleket, de a szakmai igazgató nem mondott neveket. Azt viszont elmondta, hogy az elkövetkezendő hét elejére, közepére ki fog alakulni a végleges keret. Egyelőre tesztelnek több játékost is, és a munkájuk alapján fognak majd dönteni arról, hogy kik lesznek azok, akik viselhetik majd az egyesület kék-sárga mezét az NB. II-es bajnokságban.