1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 19 °C
  4. |

A kitűzött célt elérte a Tiszakécskei LC

Véget ért a 2020/2021-es labdarúgó bajnokság az NB III-ban. A Keleti csoport bajnoka a Tiszakécskei LC egy év után visszakerült a másodosztályba, miután tizenhat ponttal megelőzték a második helyezett BVSC-Zugló gárdáját.

A május 30-án befejeződött bajnokság után három hét pihenő vár a csapatra, amit meg is érdemelnek a játékosok. Az elmúlt év nyarán edzőváltás történt az egyesületnél. Az akkori vezetőedző, Virágh Ferenc helyére Nagy Sándor érkezett. Vele beszélgettünk.

– Mi volt az egyesület elvárása, mikor az elmúlt nyáron Tiszakécskére érkezett?

– A cél egyértelmű volt, a csapatnak azonnal, vagy is egy év múlva vissza kell kerülni a másodosztályba.

– Korábban milyen osztályban látott el edzői feladatokat?

– Voltam magyar első és másodosztályban, román másod és első osztályban egyaránt. Labdarúgóként játszottam az MTK csapatánál, Diósgyőrben, Nyíregyházán, Kecskeméten. Amikor abbahagytam a profi labdarúgást, utána kezdtem építeni az edzői karrieremet. A Nyíregyháza utánpótlás edzője lettem, de még a harmadosztályban amatőr szinten rúgtam a labdát. Gyakorlatilag végig jártam az edzői ranglétrát.

– Amikor egy edző csapatot vált, akkor általában viszi magával a stábját, Tiszakécskére azonban egyedül érkezett. Ugyan azzal a stábbal dolgozik, akik az elmúlt évben az NB II-ben segédkeztek. Nem akart változást, vagy ismerte már a szakmai stábot?

– A szakmai stábból a kapusedző Nagy Zsolt a csapattársam volt Kecskeméten, Virágh Ferit névről ismertem, de nem voltam vele kapcsolatban. Vellai Áron erőnléti edzőt pedig egyáltalán nem ismertem. Mikor ideérkeztem azt mondták, hogy ezzel a stábbal kell együtt dolgoznom. Az elért eredményünk azt mutatja, hogy jól dolgoztunk. Az elmúlt nyáron, tizennégy játékos távozott a csapatból. Jöttek jó futballisták, de azt nem lehetett tudni, hogy milyen csapat lesz belőle. A célt mindenki tudta, ennek megfelelően kezdtünk el dolgozni. Nagyon nehéz időszakokat éltünk át, előfordult, hogy csak nyolcan voltunk, betegség, sérülés és eltiltás miatt az öltözőben. Óriási sikernek tarom, hogy ennek ellenére a csapat tizenhat ponttal megnyerte a bajnokságot. Az elmúlt nyáron ugyanis nagyon kétséges volt az, hogy milyen eredményt tudunk elérni. Talán egy kis hiányérzet is van bennünk, mert játszottunk két olyan meccset, amit meg kellett volna nyernünk. És ha tovább gondolom, akkor nagyobb odafigyeléssel,január 1 talán még száz százalékosok is lehettünk volna, de ne legyünk telhetetlenek.

– Mikor érezte azt, hogy ez már egy csapat, összeforrott a társaság, ebből már lehet valami?

– Az eleje még akadozott, össze kellett csiszolódni. Igazából az Eger elleni mérkőzés után mondtam azt a fiúknak, hogy ezt a bajnokságot most már meg tudjuk nyerni. Nem szeretnék senkit sem kiemelni, mert azt gondolom, hogy mindenki a tudásának megfelelően játszott. Örülök annak, hogy olyan fiatal helyi játékosok, mint a Lovas ikrek is itt vannak közöttünk, akik gyakorlatilag tavaly nyár óta velünk edzettek. Csak azért nem mutatkoztak be hamarabb, mert még nem töltötték be a 16 évüket. Komoly lehetőséget látok arra, hogy közülük az egyik az NB II-ben kezdő ember legyen, mert ebben az osztályban legalább egy fiatal játékosnak, 2002. január 1. után születettnek kell a pályán lenni. A csapatnál jelenleg csak a Lovas testvérek azok, akik ebbe a korosztályba beférnek, így még legalább két fiatal játékost le kell igazolnunk ahhoz, hogy ennek a követelménynek meg tudjunk felelni.

Nagy Sándor elmondta még, hogy gyakorlatilag minden posztra keresnek játékosokat, mivel a másodosztályban már komolyabb csapatok vannak, és mások a célok is. Kiszemelt játékosok természetesen már vannak, az elkövetkezendő időben dől majd el, hogy ki lesz, aki távozik és ki fog majd érkezni Tiszakécskére.