1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Desszertlekvárok és friss szamóca a tanyai termék piacon

A Kecskeméti Tanyai Termék Piac április végétől új kampányt indít a helyi termelők népszerűsítésére. Hétről hétre csütörtökönként 13-17 óráig egy-egy új termelőt hívnak meg bemutatkozni, aki kiemelt vendége lesz a piacnak a Budai utcai Piaccsarnok szabadterén.

 
 

E heti bemutatkozó kistermelő május 27-én csütörtökön Maczkó Andrea és Forgó Zsolt „Mizsei Mannák” termékkínálatával. 2017 óta többféle ízesítésű kézműves szörpök, desszertlekvárok, bodza üdítők, vitamin italok előállításával foglalkoznak. Portékájuk saját és lajosmizsei gazdák által termesztett kiváló minőségű és ízletes gyümölcsökből készülnek, melyeket tartósítószer és mesterséges színezék, ízfokozó nélkül állítanak el. Minden termékük kézzel készül, hagyományos eljárással, nem nagyüzemi mennyiségben, de annál nagyobb lelkesedéssel, szívvel és lélekkel. Mindezt jól bizonyítja, hogy szamócalekvárjaik több díjat is nyertek különféle lekvárfőző versenyeken. Csütörtökön megtalálható lesz náluk a bodzavirág dzsem citromos, és narancsos változatban, bodzaszörp, szamócaszörp, szamócás bodza üccsi és díjnyertes szamócalekvárjaik is.

 
 

A Kecskeméti Tanyai Termék Piacon, ezen a héten csütörtökön az állandó kistermelők mellett megismerkedhetnek a Mizsei Mannák különösen igényes kiszerelésű termékeivel is, amelyek kitűnő ajándékul is szolgálhatnak. Jóriné Gyuris Ágnes őstermelő, a héten is lajosmizsei friss, extra méretű, zamatos szamócáival várja a piacra kilátogató vásárlóközönséget!

 
 

Kapható még homoktövis, fürjtojás, méz és méhészeti termékek, lekvárok, szörpök, szárítmányok, gyógyteák, pékáru, füstölt húsáru, házi sajtok, friss zöldség és gyümölcs, savanyúság, horgolt kézimunkák.