1. 2024.04.24. szerda, György
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Az NB III. Keleti csoport bajnoka a Tiszakécske

Az NB III.-as labdarúgó bajnokság Keleti csoportjának 35. fordulójának legfontosabb kérdése az volt, hogy sikerül-e már most megszereznie a bajnoki címet a Tiszakécskének, vagy még várnia kell rá. Ezt a Mezőkövesd Zsóry FC II–Tiszakécskei LC mérkőzés hivatott eldönteni.

 

LABDARÚGÁS Az előjelek kedvezőek voltak, hiszen míg a hazaiak a tabella utolsó helyét foglalták el, a Tisza-partiak, ezzel ellentétben, az első helyen tanyáztak, tizenegy ponttal megelőzve a mögöttük lévő BVSC-Zugló gárdáját. Vendég győzelem esetén tehát, a hátralévő három fordulótól függetlenül, már bajnok a Tiszakécske. Végül is a tiszakécskeiek nagy örömére ez következett be.

Meglepte a Mezőkövesd a listavezetőt, mert már a 3. percben gólt szerzett. Burai a leshatárról indult, lefutotta tiszakécskei védőket és a bal alsó sarokba gurított 1:0. Ezt követően, teljesen érthetetlenül agresszív, kemény játékba kezdtek a hazaiak, aminek az eredményeként a játékvezető több sárga lapot is kiosztott. A vendégek megpróbáltak higgadtak maradni, hogy saját játékukat tudják játszani. Fokozatosan jöttek fel, aminek eredményeként ki is egyenlítettek. A 36. percben Gyurján, mint egy 25 méterről hatalmas bombát eresztett meg, ami a jobb felső sarokban kötött ki 1:1. A második játékrészben tovább növelte fölényét a TLC, és tíz perc játék után Kalmár révén megszerezte a vezetést, egy kapu előtti kavarodás után 1:2. Egyre magabiztosabban játszottak a vendégek, és az ellenfelük fölé nőttek. A hazaiak kontra támadásokkal próbálkoztak, de ezek többsége már a tiszakécskei tizenhatos előtt elhalt. A rendes játékidő befejezése előtt két perccel Pál András a mezőkövesdi tizenhatoson belül kapta meg a labdát, egyet tolt rajta, és a jobb alsó sarokba küldte a játékszert 1:3. A találkozó elején látszott, a feszültség a tiszakécskei játékosokon, de aztán egyre jobban belelendültek a játékba és csak idő kérdése volt, hogy mikor veszik át a vezetést. Bár nem játszottak jól, de megszerezték a három pontot és a bajnoki címet. A mérkőzés után pezsgőbontással ünnepeltek a pályán.

Mezőkövesd Zsóry FC II–Tiszakécskei LC 1:3 (1:1)

Mezőkövesd, vezette: Bálint Attila (Wrbobszki Pál, Ancsin Zoltán).

Mezőkövesd II: Kemenes – Iszák, Sike, Baranyi, Burai, Tóth D. (Budai 84.), Horváth (Földvári 80.), Varjas, Juhász, Takács, Lekli (Gíber 55.). Játékos-edző: Horváth Tamás.

Tiszakécske: Tajti – Oláh, Csáki (Fülöp 35.), Kalmár, Albert (Horváth Adrián 72.), Horváth Attila, Pongrácz (Galacs 72.), Farkas, Simon (Zvara 72.), Kiprich, Gyurján (Pál 55.). Vezetőedző: Nagy Sándor

Gól: Burai 3., illetve Gyurján 36., Kalmár 55., Pál 88. Sárga lap: Iszák 12., Sike 21., Baranyi 25., Burai 33., Varjas 54., illetve Csáki 33., Oláh 61., Zvara 82.

– Fiatal csapatunkkal megpróbáltuk megnehezíteni a bajnoknak a dolgát, szerettük volna elnapolni a bajnokavatást, sajnos nem sikerült, mondta Takács Péter edző. Az első 15-20-percben eldönthettük volna a mérkőzést, mert több ziccert hagytak 17-18 éves játékosaink. Ettől függetlenül voltak nagyon jó teljesítményeink és véleményem szerint nagyon jól helyt álltunk a bajnok ellen. Gratulálunk nekik az egész éves teljesítményükhöz.

– A mérkőzéséről sok jót nem tudok elmondani, ami jó az, hogy nyertünk, végül is ezért jöttünk. Ezzel tudtuk megkoronázni az egész éves teljesítményünket, nyilatkozta Nagy Sándor. Azt, amit kitűztünk célul azt elértük. A találkozó előtt mindenki ideges volt, a fiúk, a kispadon ülők is. Ahogy a teniszezők szokták, most mi is beütöttük a meccslabdát. Ez a társaság erre a sikerre volt ítélve, egész évben. Még van három meccsünk, amit szintén győzelemmel szeretnénk lehozni. Restanciánk van a BVSC-vel szemben, azt a vasárnapi mérkőzést is szeretnénk megnyerni. Szeretném megköszönni a játékosok egész éves teljesítményét, a vezetőségnek: Nyilas Eleknek, Kislőrinc Györgynek, Káli Tibornak a támogatásukat, dr. Polyák József elnöknek, hogy a csapattal kelt feküdt, és nem utolsó sorban Szíjj László tulajdonosnak azért, amit tesz a tiszakécskei futballért. A nyugodt hátteret tudta biztosítani, hogy el tudjuk végezni a munkánkat. Köszönöm szépen neki is ezt az évet és a jó istennek is, hogy segítette az utunkat. Még egy magán dolgot szeretnék elmondani. Megsebzetten jöttem ide a nyáron, nagyon megbántottam egy embert, aki nagyon közel áll hozzám. Szeretnél tőle bocsánatot kérni. Úgy érzem, hogy visszatértem abba a kerékvágányba, amibe kell. Ezúttal is kérem a bocsánatát. Ami viszont biztos, a Tiszakécske NB II.-es. Tudom, hogy Tiszakécskén mernek nagyot álmodni, és megcsinálják azt, amit elterveznek. Köszönöm az egész évet mindenkinek.