1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Két pontot vesztett a Tiszakécske Tiszafüreden

A 33. fordulót bonyolították le az NB III.-as labdarúgó bajnokság Keleti csoportjában. A listavezető Tiszakécske a 12. helyen tanyázó Tiszafüredi VSE vendége volt.

Az előző fordulóban a hazaiak súlyos, 5:0-as vereséget szenvedtek Cegléden, míg a tiszakécskeiek a Balassagyarmatot verték 1:0-ra. A hazaiak kapuját Ladányi Patrik védte, aki korábban három és fél évet játszott Tiszakécskén. A vendégek nem titkolt szándéka, hogy megnyerjék az NB III.-as bajnokság Keleti csoportját. Ennek tudatában lépnek pályára minden találkozón. A mostani mérkőzés sem ígérkezett könnyűnek, tudták ezt a játékosok és tudta ezt Nagy Sándor vezetőedző is. Az első játékrészben nem úgy játszott a Tiszakécske, ahogyan az elvárható lett volna tőle, de egyik fél sem tudta bevenni a másik kapuját. A második félidőben a tiszaföldváriak próbálták dűlőre vinni a játékot, és egyre többet rohamoztak. Szögleteket harcoltak ki, és egy szögletrúgás után sikerült is megszerezniük a vezetést 1:0. A tiszakécskeiek egyenlítő gólja szögletrúgás után született. Simon adta be a labdát a bal oldalról Pál pedig senkitől sem zavartatva fejelt a kapuba 1:1. A hátralévő időben a listavezető mindent megpróbált annak érdekében, hogy a maga javára tudja fordítani a mérkőzést, de az eredmény már nem változott. Mivel a BVSC-Zugló 3:1 arányban legyőzte a Sajóbábony csapatát nyolc pontra csökkent a tiszakécskeiek előnye velük szemben.

Tiszafüredi VSE–Tiszakécskei LC 1:1 (0:0)

Tiszafüred, vezette: Kátai Gábor (Szabó Ferenc Szilárd, Pogonyi Ferenc).

Tiszafüred: Ladányi – Iván, Fehér, Kalóz, Bíró (Barzsó 56.), Vincze (Tóth N. 56.), Csiki, Lakatos (Háda 70.), Szövetes, Barna, Szabó T. Vezetőedző: Dorcsák Zoltán

Tiszakécske: Molnár – Oláh, Csáki, Kalmár, Albert, Horváth Attila (Zvara 76.), Pongrácz (Pál 62.), Farkas, Simon (Galacs 76.), Gyurján (Ternován 62.), Fülöp. Edző: Nagy Sándor

Gól: Szabó T. 53., illetve Pál 72. Sárga lap: Szabó T. 94.

– Nagyon érdekes volt ez a mérkőzés, mert nem csak a Tiszaföldvárral, de az időjárással és a pálya talajával, azon belül pedig a fű magasságával is meg kellett küzdenünk, nyilatkozta a mérkőzés után Nagy Sándor. Nagyon sok olyan körülmény volt, ami nehezítette a játékunkat, ez azonban nem magyarázat arra, hogy ezt a mérkőzést nem lehetett volna megnyerni. Az első félidőben teljesen mást játszottunk, mint amit megbeszéltünk. Ez a második félidő elején meg is bosszulta magát, mert az ellenfelünk ezt kihasználta. Szerencsére sikerült ritmust váltanunk, sikerült egyenlítenünk, és benne is volt a levegőben az, hogy meg tudjuk nyerni a mérkőzést. Sajnálom, hogy a kaput nem tudtuk bevenni ez után, a két három lehetőségünkkel. Minden pontnak örülni kell, és továbbra is az a célunk, hogy a bajnokságot megnyerjük. Jó dolog, hogy nem kaptunk ki, rossz dolog, hogy nem nyertük meg a mérkőzést.