1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Csak a három pont megszerzése az elfogadható eredmény

Az NB III.-as labdarúgó bajnokság Keleti csoportjának listavezetője a Tiszakécskei LC, a Termálfürdő FC Tiszaújváros csapatát fogadja vasárnap délután a Városi Sportcentrumban.

A Tiszakécskei LC az elmúlt hévégén A Debreceni VSC II otthonában nyert 1:0 arányban. Az egyetlen gólt Farkas Norbert lőtte. A balhátvéd poszton játszó labdarúgó eddig már öt gólt szerzett csapatának. A legutóbbi mérkőzésen kapásból lőtte ki a jobb alsó sarkot, amivel nyerni tudott a Tiszakécske. – A kis Loki elleni meccsbe szerintem nagyon jól mentünk bele. Mivel a Jászberény mérkőzés nélkül megkapta a három pontot és a 3:0-as eredményt, ezáltal közelebb jöttek hozzánk, éppen ezért nekünk mindenképpen nyerni kellett. A mérkőzésen mindenki teljes erőbedobással játszott és teljesen megérdemelten nyertünk. Akár nagyobb arányú győzelem is lehetett volna, amennyiben a helyzeteinket jobban kihasználjuk. Nagyon örülök a gólomnak, ami egy szöglet után történt. A kapus kiütötte a labdát, Simon Márk visszafejelte a labdát Oláh Mátéhoz, aki tovább fejelte nekem, én pedig félfordulatból kapásból rárúgtam a kapura. Szerencsére gól lett. A kapus nem nagyon számított rá, és jól telibe is találtam a kaput. Eddig három gólt fejeltem, kettőt pedig rúgtam a mostani bajnokságban.

A Tiszakécske vasárnapi ellenfele a Tiszaújváros lesz, akik a nyolcadik helyen állnak a bajnokságban. A huszonhat mérkőzésből tizenkét alkalommal győztek, négyszer döntetlent játszottak, tíz alkalommal pedig vereséget szenvedtek, és negyven pontot gyűjtöttek. Ősszel idegenben 3:0 arányban győztek a tiszakécskeiek, és most is arra számítanak, hogy megszerzik a három pontot. – Hazai pályán csak a három pont megszerzése az elfogadható eredmény, így is készülünk egész héten, mondta Farkas Norbert. – Nagy Sándor vezetőedző így is készít fel minket. Tudjuk azt, hogy minden csapat, aki ellenünk játszik, annak élet-halál kérdése, hogy megverjenek bennünket, mert ellenünk akarják megmutatni, milyen csapatok is valójában. Mi azért próbálunk úgy játszani, hogy ne legyen rajtunk akkora teher, mert nyolc ponttal vezetjük a bajnokságot, de ennek ellenére nagyon koncentrálunk, és odafigyelünk minden mérkőzésre, mert minden hátralévő találkozónkat meg akarjuk nyerni. A Tiszaújváros ellen is azon leszek, hogy egy pontrúgás után fejeljek, vagy egy lecsorgó labdát be tudjak pofozni a kapuba, tette hozzá Farka Norbert.

A mérkőzést zárt kapuk mellett lehet megtartani.