1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 19 °C
  4. |

Három pontért utazik vasárnap Jászberénybe a Tiszakécske

Az NB. III-as labdarúgó bajnokság idei két fordulójából mindössze egy pontot szerzett a Keleti csoport listavezetője, a Tiszakécskei LC. Korábban azt szerették volna, ha minden mérkőzésüket megnyerik a tavasszal, ezt azonban nem sikerült megvalósítani.

Az elmúlt hétvégi Gyöngyös elleni mérkőzésen, öt sárga lapja miatt nem játszott Horváth Attila csapatkapitány. A jelenlegi helyzetről és a hétvégi Jászberény elleni rangadóról beszélgettünk vele.

– Minden mérkőzést nehéz egy játékosnak kívülről megélni, főleg úgy, hogy nem sérülés, hanem sárga lap miatt nem tud játszani. A Gyöngyös ellen arra készültünk, hogy a három pontot itthon tartjuk, de sajnos ez nem sikerült. Így kívülről nehéz volt megélni, de persze ha játszottam volna, akkor belülről is ugyan ez lett volna a helyzet.

– Jobb volt ez a találkozó, mint az egy héttel korábbi füzesgyarmati, ahol 1–0 arányban vereséget szenvedtetek?

– Azt kell, hogy mondjam, hogy igen. Főleg a második félidőben volt érezhető, mert akkor a gyöngyösiek szinte alig jöttek át a térfelünkre. Jobban érthetőbb volt a játékunkban az, amit ősszel produkáltunk. Nyilván még messze vagyunk attól a formától, illetve attól a játéktól, amit akkor játszottunk.

– A két találkozót látva, gyakorlatilag mind a két mérkőzésen a teljes első félidőt odaadtátok az ellenfeleknek. Sem a Füzesgyarmat, sem pedig a Gyöngyös elleni első játékrészben nem úgy játszott a csapat, mint ahogyan az elvárták volna tőletek.

– Igen sajnos ezt mi is érezzük, hogy valamiért nem úgy megyünk bele a mérkőzésbe, ahogy szeretnénk. Nem mondom azt, hogy ez nem akarásnak a következménye, mert a tavasz folyamán minden mérkőzést szerettünk volna megnyerni, de ez már elbukott. Innentől kezdve azonban szeretnénk minden találkozónkon három pontot szerezni. Tudjuk, hogy vannak hibáink, amit ki kell javítani, és egy-két dolgot helyre kell állítani. Azon leszünk, hogy ezt meg tudjuk valósítani.

– Szerencse a szerencsétlenségben az, hogy a második helyezett Jászberény is döntetlent játszott, így megmaradt a három pont különbség a két csapat között. Most viszont vasárnap egy nagyon fontos, hat pontos mérkőzés következik pontosan a Jászberény ellen. Mire számítotok?

– Nehéz mérkőzésre, de ha úgy megyünk bele a találkozóba, és minden úgy összeáll, ahogyan lennie kell, akkor nem lehet problémánk, három pontot tudunk szerezni, és növelni tudjuk az előnyünket. És ez nem csak a Jászberény elleni mérkőzésre, hanem az utána lévő 46 pontos BVSC-re és a 44 pontos Egerre is vonatkozik, akik zárkóznak fel, és tíz pontra, illetve tizenkét pontra vannak tőlünk. Többen azt mondják, hogy ez a tíz, tizenkét pont elég sok, de ha bukdácsolnánk, akkor ők is közelebb jöhetnének, ami nem lenne jó. A Jászberény elleni mérkőzés előtt természetesen videón megnézzük a mérkőzéseiket és kielemezzük a játékukat, de ez nem csak rájuk vonatkozik, hanem minden más csapatra is, sőt a saját játékunkat is ki szoktuk elemezni. Egyértelműen győzni megyünk Jászberénybe, csalódott lennék, ha nem három ponttal térnénk haza, függetlenül attól, hogy nem vagyunk még olyan frissek és robbanékonyak, mint amilyen az ősszel voltunk. Ha a fejek is tiszták lesznek, akkor a hátralévő mérkőzéseken nem lehet problémánk – tette hozzá Horváth Attila.