1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Utolsó felkészülési mérkőzésén győzött a Tiszakécskei LC

Hatodik, egyben utolsó felkészülési mérkőzését játszotta hazai pályán a Tiszakécskei LC NB III.-as labdarúgó csapata a tavaszi mérkőzések előtt. Az ellenfél a szintén NB III.-as Vác gárdája volt.

 

A találkozót ezúttal nem a műfüves, hanem az élőfüves edzőpályán játszották. A vendégek mindjárt a találkozó elején átvették a játék irányítását, többet birtokolták a labdát, jól ütköztek, sokkal stabilabban játszottak a hazaiaknál. A 24. percben meg is szerezték a vezetést 0–1. Ez mintha felrázta volna a kécskeiket, mert sokkal bátrabban és határozottabban kezdtek játszani, aminek meg is lett az eredménye. Fülöp Noel a jobb szélen vitte fel a labdát, és mint egy huszonöt méterről kapura lőtte. A váci hálóőr minden bizonnyal beadást várt, mert kint áll a kapuból. Kalmár viszont ott termett és mellel a kapuba helyezte a labdát 1–1. A második játékrészben egy más szemléletű hazai csapat jött ki a pályára, mint az első félidő elején. Sokkal pontosabbak, fegyelmezettebbek voltak és már az 50. percben megszerezték a vezetést. Kalmár a leshatáron kapott remek labdát, a védője nem tudta szerelni, a váci kapus kijött a kapujából, aki fölött a csatár átemelte a labdát 2–1. Ragyogó gól volt. A hátralévő időben több lehetősége is adódott a tiszakécskeieknek, szinte egy kapura játszottak. Több alkalommal is betalálhattak volna váci kapuba, de nem sikerült tovább növelni a gólok számát.

Tiszakécskei LC–Vác FC 2–1(1–1)

TLC: Molnár – Oláh, Kiprich, Horváth Adrián (Csáki 76.), Fülöp, Ternován, Horváth Attila, Pongrácz (Zvara 67.), Simon (Szabó D. 76.), Albert (Pál 63.), Kalmár. Vezetőedző Nagy Sándor

A hazaiak gólszerzője: Kalmár 35. és az 50. percben.

– Az első félidő első harminc percét nagyon átaludtuk, nagyon álmosan kezdtünk, nem haraptunk, nem ütköztünk, nem volt kontakt a játékban. Nem igazán éreztük a játéknak a ritmusát, értékelt a találkozó után Nagy Sándor vezetőedző. Az utolsó 15 percben viszont mintha ütés szerűen megváltozott minden. Ott már átvettük a játék irányítását, jöttek a lehetőségek, a helyzetek, amit megbeszéltünk, az ült is. A második félidő egyértelműen a miénk volt, végig mi domináltunk. Az, hogy 2–1 lett a vége, ez most így sikerült, de sokkal több volt ebben a mérkőzésben, nagyobb és több helyzeteink voltak, mint a Vácnak. Örülünk annak, hogy rúgtunk két gólt, viszont az egy kicsit elkeserít, hogy a kevés lehetőségből megint gólt kaptunk. Próbáljuk tökéletesíteni, hogy a védekezésünk jobb legyen, hogy kapott gól nélkül hozzuk le a mérkőzéseket. Most már nagy újításokra nincs lehetőségünk, végre eljön az, amire vártunk, hogy kezdődik a bajnokság. Nagyon nehéz mérkőzésre számítunk február 28-án Füzesgyarmaton, de ettől eltekintve oda is győzni megyünk.

Nagy Sándor felemásra értékelte a hat előkészületi mérkőzést. Nem a legjobb meccseket játszották, talán az Eszék ellen volt legjobb a játék, de ott is vétetettek nagy hibákat. Amit akartak, azt el tudták érni, ugyan a játékban nem villogtak, de azt reméli, hogy a bajnokságban ez megfordul és ott nyerik majd a meccseket.