1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Az Eszék második csapat ellen nyert a Tiszakécske

Lejátszotta idei harmadik felkészülési mérkőzését a Tiszakécskei LC NB III.-as labdarúgó csapata. Ezúttal az Eszék második gárdáját fogadták a Városi Sportcentrumban.

 

Az NK Osijek (Eszék) II csapata a horvát nemzeti bajnokság másod osztályában szerepel és jelenleg a negyedik helyet foglalja el. Éppen ezért jó játékerőt képviselnek. A két egyesület között jó a kapcsolat, évek óta játszanak egymással edzőmérkőzéseket. Így kézenfekvő volt, hogy ezúttal is találkoznak a Tiszakécskei LC csapatával. A mérkőzést a Városi Sportcentrum műfüves pályán bonyolították le. Jó iramban kezdődött a találkozó és mindjárt az elején a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést. A gólt még is a hazaiak értek el még pedig a 15. percben, Farkas a bal oldalról adott be, Kalmár feje felett elszállt a labda, de jókor érkezett Gyurján, aki a jobb alsó sarokba fejelt 1–0. A félidő közepén a vendégek százszázalékos ziccert hagytak. Az első játékrész jó iramú, lendületes játékot hozott, egyik fél sem kímélte magát, bár nem volt durva a mérkőzés.

A második játékrészben Farkas helyére Szabó D. állt be. Folytatódott a gyors játék, és tíz perc elteltével újabb cseréket hajtott végre Nagy Sándor vezetőedző. Kiprich helyett Horváth Adrián, Pongrácz helyett Zvara, Albert helyett pedig Pál lépett a pályára. Nem sokkal később Simont Garacs váltotta. A 78. percben növelte előnyét a hazai csapat. Pál a jobb oldalon mintegy tizennyolc méterről lövésre szánta el magát és a labda a jobb alsó sarokban kötött ki 2–0. Tíz perccel a találkozó befejezése előtt, a fiatal, mindössze tizenhét éves Lovas A. is játéklehetőséget kapott.

Tiszakécskei LC–NK Osijek II 2–0 (1–0)

Tiszakécske: Molnár M. – Ternován, Fülöp, Kiprich (Horváth Adrián 63.), Farkas (Szabó D. 46.), Horváth Attila, Pongrácz (Zvara 63.), Gyurján (Lovas A. 80.), Albert (Pál 63.), Simon (Garacs 70.), Kalmár. Vezetőedző: Nagy Sándor

– Más nemzetiségű, horvát csapattal találkoztunk, nyilatkozta Nagy Sándor a találkozó után. Nagyon tartalmas mérkőzés volt, sok jó dolgot láttam a csapatnál. Persze a sok munkának köszönhetően, látszik, hogy fáradt a társaság. Még csak a felkészülésnek a közepén járunk, van még mit csiszolni. Az első tíz perc kivételével kezünkben tartottuk a mérkőzést és stabilizáltuk a védekezésünket. Sokat léptünk előre, ami az elvégzett munkának is köszönhető. A támadásokban is sok jó megoldást láttam. A bajnokság kezdetére frissek leszünk és tartani szeretnénk azt, hogy minél kevesebb gólt kapjunk. Ez jellemző volt ránk az ősszel, úgy gondolom, hogy jó úton haladunk. Nem voltunk ahhoz hozzászokva, hogy ne rúgjunk gólokat. Az elmúlt két előkészületi találkozón ez nem sikerült. Az előtt minden felkészülési és bajnoki meccsen rúgtunk gólt. Az a sok munka, amit elvégeztünk, az most visszajött a mérkőzésen. Tudom, hogy egyre jobbak leszünk. Az egész csapat mutatott játéka tetszett.

Felkészülési mérkőzésen legközelebb február 10-én szerdán a Ferencváros második csapata ellen lép újra pályára Tiszakécskei LC. 13-án szombaton, a Hatvan gárdáját fogadják, február 21-én vasárnap pedig a Vác érkezik a Városi Sportcentrumba. Azt szeretnék, hogy a február 28-án folytatódó bajnokságban jó formában legyen