1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Felkészülési mérkőzésen a KTE jobb volt a Tiszakécskénél

Előkészületi mérkőzést játszott megyénk két NB III.-as labdarúgó csapata. A Közép csoport éllovasa a KTE HUFBAU a Keleti csoport listavezetőjét a Tiszakécskei LC-t fogadta. A kecskemétiek előbbre járnak a felkészülésben, és sima győzelmet arattak.

A felkészülési mérkőzéseknek az a céljuk, hogy az edzők felmérjék azt, hogy milyen állapotban vannak a játékosok. Taktikai elemeket próbálnak ki, és több játékosnak is lehetőséget biztosítanak. Az eredmény ilyenkor még csak másodlagos, de azért lehet következtetni a pillanatnyi formára. A két város csapata mindig nagy mérkőzést vív egymással, és így volt ez most is. A találkozót a Széktói Stadion műfüves pályáján játszották.

A hazaiak már az első negyedóra végén megszerezték a vezetést, az egykori tiszakécskei labdarúgó, Puskás Zoltán révén 1–0. Fél óra elteltével Tóth D. növelte a KTE előnyét 2–0. Ezzel az eredménnyel vonultak a szünetre a csapatok. A szünetben több cserét is végrehajtottak az edzők. Ez inkább a kecskemétieknek kedvezett, mert nem sokkal a kezdés után Contantinescu révén ismét betaláltak a vendégek kapujába 3–0. A második félidőben többnyire mezőny játék folyt a pályán, de gólt egyik csapat sem tudott szerezni.

A hazai csapat ezen a mérkőzésen jobb volt a vendégeknél, és megérdemelten nyert. A Tiszakécskei LC legközelebb február 6-án az Eszék második csapat ellen lép pályára hazai környezetben.

KTE HUFBAU–Tiszakécskei LC 3-0 (2-0)

KTE 1. félidő: Lékai – Puskás G., Gál, Koszó, Grünvald, Vágó, Károly, Jakab, Tóth D., Puskás Z., Pantelisz.

KTE 2. félidő: Lékai – Puskás G. (Kuchta), Asztalos, Szalai G., Grünvald (Kotroczó), Vágó (Bodor), Nagy, Jakab (Hatvani), Lukács, Szalai J., Constantinescu. Vezetőedző: Gombos Zsolt

TLC: Tajti – Oláh, Horváth Adrián (Pál), Kiprich, Farkas, Horváth Attila (Zvara), Pongrácz, Ternován, Gyurján (Galacs), Simon (Kalmár), Albert. Vezetőedző: Nagy Sándor

Gól: Jakab (14.), Tóth (33.), Constantinescu (46.)

Nagy Sándor: Nem igazán tudtunk mit kezdeni a sokkal frissebben és agresszívebben játszó Kecskeméttel. Mi a mai mérkőzésen nagyon ólomlábakon játszottunk. Gyakorlatilag, amit elterveztünk, azt nem tudtuk megvalósítani. Ami a pozitív a dologban, hogy egy mérkőzést játszottunk, a hibáinkat próbáljuk kijavítani és abból próbálunk építkezni a jövőben. Fiatal játékosokat is elhoztunk, gondolok itt a két Lovas testvérre, de most nem játszottak. A következő felkészülési mérkőzésünkön már ők is lehetőséget kapnak.