1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Továbbra is a bajnokság megnyerése a cél

Új év, új remények. Így van ez mindenütt, de főleg a sportban. A Tiszakécskei LC NB III.-as labdarúgó csapata is azt reméli, hogy élen tudnak végezni a Keleti csoportban, és ezzel egy osztállyal feljebb tudnak lépni.

Hasonló esetre volt már példa, még pedig a 2017/2018-as bajnokságban. Igaz, akkor a Közép csoport élén végzett a Tiszakécske és jutott fel az NB II.-be. Az utolsó mérkőzésén azt a Szentlőrincet győzte le, 3–0 arányban, akik az elmúlt évi csonka bajnokságban, az NB.III-ban a legjobb másodikként vállalták a magasabb osztályt, és így nem a Tiszakécske maradt bent, hanem ők folytathatták pályafutásukat a másodosztályban. A kiesés természetesen minden tiszakécskei szurkolót, játékost, vezetőt megviselt, de nem adtál fel, és új edzővel, Nagy Sándorral, új játékosokkal vágtak neki az új bajnokságnak. Az eddig lejátszott 21 fordulóból – ebből kettő már a tavaszi – 18-at megnyertek, kettőt elveszítettek, egy alkalommal pedig döntetlent játszottak. Ötvenöt pontot gyűjtöttek, és ezzel négy ponttal megelőzik az utánuk következő Jászberényt, tizennéggyel pedig az Eger csapatát. A cél a nyár óta semmit sem változott, meg kell nyerni a bajnokságot, hogy jövőre ismét az NB. II-ben tudják rúgni a labdát.

– Az már köztudott, hogy január 13-án kezdődik a közös felkészülésünk, mondta Nyilas Elek sportigazgató. Természetesen az egyéni edzések már ennél korábban elkezdődtek, a megfelelő feladatokat minden játékos egyénre szabottan megkapta. A célunk a nyár óta semmit sem változott, újra másodosztályúak akarunk lenni. Nagyon nagy mozgás nem várható a keretben, hiszen a csapat tagjai bizonyították, hogy lehet rájuk számítani. Ha nem is mindenki egyformán szerepelt, mert voltak olyanok, akik kevesebb lehetőséget kaptak, de ők is sokat segítettek. Minimális mozgás azért várható, neveket egyelőre nem tudok mondani, de amint sikerül velük megegyezni, akkor nyilvánosságra hozzuk. Biztos vagyok abban, hogy a játékosaink nagy kedvvel és nagy éhséggel térnek majd vissza a téli pihenőről, mert egy labdarúgónak egy-két hét kihagyás is elvonási tüneteket produkálhat, ez pedig jóval több volt most annál. Nagy elánnal és elszántsággal fogjuk belevetni magunkat a munkába.

Ebben az időszakban edzőtáborba is szokott menni a csapat, aminek a szervezését már nyáron el szokták kezdeni. A járvány ügyi helyzetben ez most nehézséget okozott volna, így ezúttal ez elmarad. Ettől függetlenül nem esnek kétségbe, mert a Városi Sportcentrumban minden lehetőség adott a jó felkészülésre. Bármilyen évszakban tudnak ott gyakorolni, különböző feladatokat elvégezni. Nyilas Elek szerint a közös edzőtáborozásokban nem is mindig az a cél, hogy jobb körülmények közé menjen a csapat, hanem hogy az egész évi monotóniából a megszokott helyről, kicsit kimozduljanak, valamint az érkező játékosokat is jobban megismerjék, összeszokjanak velük. Erre most Tiszakécskén adódik lehetőség, így hazai környezetben készülnek fel a tavaszi mérkőzésekre.

A csapatnál az őszi szezonban többen is megsérültek, néhányan műtéten estek át. Ezzel kapcsolatban a sportigazgató elmondta, hogy valamennyiüknek javult az állapota. Viccesen meg is jegyezte, hogy reméli senki sem sérült meg a pihenő időszakban. A műtöttek a rehabilitáció különböző szakaszaiban vannak, és úgy tűnik, hogy mindenki elkezdheti majd a kültéri mozgást, a futásokat. Nyilas Elek reményét fejezte ki, hogy a bajnokság vége felé már mindenki be tud majd kapcsolódni a játékba, és együtt tudnak majd örülni a bajnokság megnyerésének.