1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 18 °C
  4. |

Putnokon is győzött a Tiszakécske

Az NB III.-as labdarúgó bajnokság Keleti csoportjában a 19. fordulót bonyolították le vasárnap. A tiszakécskei csapat Putnokra látogatott.

A találkozó előtt Nagy Sándor vezetőedző azt mondta, hogy csak a győzelem az elfogadható eredmény idegenben is. Ez a találkozó ugyanis az őszi forduló utolsó mérkőzése, de még két meccset előre hoznak a tavaszi fordulóból, amit november 29-én Tállya ellen idegenben, december 6-án pedig hazai pályán a Hatvan ellen kell lejátszani. A vasárnapi Putnok elleni találkozót üres lelátók előtt rendezték meg, mivel a vírus helyzet miatt nézők nem lehettek a nézőtéren. A mérkőzés egyúttal történelmi is volt, mivel a két csapat még nem találkozott egymással. A találkozót gyászszünet előzte meg, az MLSZ egykori elnökére, dr. Laczkó Mihályra emlékeztek.

Jól kezdődött a mérkőzés a tiszakécskei csapat számra, mert már a 11. percben a putnoki hálóba jutott a labda. Sarokrúgást követően egy védő kifejelte a labdát, de egy újabb beadás után ment vissza a labda a hosszú sarok felé, ahol érkezett Oláh Máté és a kapuba helyezett (0-1). Negyedórával később újabb gólt szereztek a vendégek, de a játékvezető les címén nem adtak meg a gólt. Fél óra elteltével ritkán látható jelent játszódott le a pályán. Két perc alatt két kiállítás is történt, mind a kettő a hazai csapatból. A 31. percben Lakatos Miklós utolsó emberként szabálytalankodott, ezért megkapta a piros lapot. Ezt sérelmezte Keményffy Máté ezért neki is felmutatta a játékvezető a piros színű lapot. Ezt követően szinte csak a putnoki térfélen folyt a játék a szünetig. A második félidő is úgy kezdődött, mint az első, tiszakécskei góllal. Bal oldali támadás után a kapu előtt létszámfölénybe kerültek a vendégek, a beadásra Pál András érkezett és a kapunkba bólintott. (0-2). A Putnok hősiesen védekezett, míg a tiszakécskeiek mindent megpróbáltak annak érdekében, hogy további gólt, gólokat szerezzenek. Sorra vezették a támadásokat, először Simon Márk lövését védte Pápai Krisztián, majd a kapufa mentette meg az újabb góltól a Putnokot. Egy veszélyes kontra támadás után viszont Ternován Patriknak kellett nagyot menteni. Két perccel a rendes játékidő letelte előtt, a csereként beállt Káli Tibor a balról érkező beadást szépségdíjas mozdulattal fejelte a léc alá (0-3). Mivel a legnagyobb ellenfél a Jászberény otthonában csak döntetlent (3–3) játszott a DVSC II ellen, így négy pontra nőtt az előny vele szemben. Ez azt is jelentette, hogy az őszi bajnok lett a Tiszakécske.

Putnok FC–Tiszakécskei LC 0–3 (0–1)

Putnok, Várady Béla Sportközpont, vezette: Sándor Csaba (Sztányi Tibor, Benkő Róbert).

Putnok: Pápai – Gubacsi, Horváth Cs., Magyar (Takács 69.), Csirszki (Galambos 82.), Pataki (Sramkó 69.), Mahalek, Lakatos, Keményffy, Budaházi, Ádám (Szilágyi 82.). Vezetőedző: Fehér Balázs

Tiszakécske: Molnár – Oláh, Horváth Adrián, Zvara, Pál (Káli 81.), Horváth Attila, Ternován, Pongrácz (Pácsa 83.), István (Szabó D. 83.), Simon, Máté (Galacs 78.). Vezetőedző: Nagy Sándor

Gólszerző: Oláh 11. Pál 50., Káli 88. Kiállítva: Lakatos 31., Keményffy 32.

Nagy Sándor: Tudtuk, hogy szervezett jó futballt játszó csapat a Putnok, és ezt be is bizonyították. Szerettünk volna a mérkőzés elején gólt szerezni, ami sikerült is, így nyugodtan játszhattuk a saját játékunkat. Jött is az újabb gól, amit a játékvezető les címén nem adott meg, majd kettős emberelőnybe kerültünk. A kiállítás inkább minket zavart meg, az első félidőben már nem találtuk a fogást az ellenfélen. A szünetben rendeztük a sorokat, így a második játékrész elején sikerült újabb gólt szereznünk. Sok helyzetet dolgoztunk ki, de a Putnok az emberhátrányban is szervezetten játszott. Külön gratulálok Káli Tibornak, aki a mérkőzés végén megszerezte csapatunk harmadik, önmaga első NB III-as gólját. Szimpatikus ellenféllel játszottunk, összességében megérdemelten nyertünk.