1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

A Zugló ellen megszakadt a győzelmi sorozat

Nem sikerült tovább folytatni a győzelmi sorozatot a Tiszakécskei LC NB III.-as labdarúgó csapatának, a BVSC-Zugló gárdája megálljt parancsolt.

Egyszer minden sorozatnak vége szakad, és ez különösképpen igaz a labdarúgásra. Hiába sikerült az NB III.-as csapatnak tizenegy mérkőzésen – amiből tíz győzelem, egy pedig döntetlen volt – veretlenül elhagynia a pályát, ez most vasárnap a fővárosi Szőnyi úti pályán megszakadt. A BVSC-Zugló csapata vereséget mért a Tiszakécskére. Az előjelek, már hetekkel korábban észlelhetők voltak, hiszen ilyen nagy arányú sérülési hullám talán még nem sújtotta az egyesületet. Csáki, Fülöp, Kocsis, Nyilas, Pongrácz, Gréczi, Zádori, mind a maródiak listáján vannak, közülük többen már hetek óta. Horváth Attila csapatkapitányt pedig az elmúlt bajnoki fordulóban kiállították, így ő sem tudott pályára lépni. Az elmúlt időszakban Nagy Sándor vezetőedző több mérkőzésre is kénytelen volt néhány, a második csapatban játszó labdarúgót is behívni. Bár a kezdő csapat egy-két kivétellel mindig ugyan úgy állt fel, de a kispadon olyanok ültek, akik kevesebb alkalommal jutottak eddig szóhoz. Így talán nem kell csodálkozni azon, hogy most idegenben, becsúszott egy vereség.

Már az első játékrész közepén megszerezték a hazaiak a vezetést, Murai révén 1–0, amit nem sokkal később, a BVSC játékosa még eggyel meg tudott toldani 0–2. Erre szinte azonnal, egy perc múlva, Oláh Máté még tudott válaszolni 2–1. Ezzel az eredménnyel vonultak a szünetre az öltözőbe a játékosok. Sajnálatos módon a második félidőben is korán jött a zuglóiak gólja, amivel 3–1-re nőtt az előnyük. Nem sokkal később Kiprich a kiállítás sorsára jutott, így tíz emberrel volt kénytelenek folytatni a mérkőzést a Tiszakécske. A létszámhiányos állapot azonban nem tartott sokáig, mert a fővárosi csapatból Érseknek is hamarabb el kellett hagynia a pályát, mint ahogyan a játékvezető lefújta volna a találkozót. A hátralévő időszakban sem sikerült újabb gólt szerezni, így pont nélkül zárta ezt a fordulót a Tiszakécskei LC gárdája.

A nagy rivális Jászberény az Eger otthonában szerezte meg a három pontot, ugyan úgy 3–1 arányban győzött. Ez pedig azt jelentette, hogy már csak két pont különbség van a két csapat között, a Tiszakécske javára. November 14-én szombaton újabb nehéz feladat vár a fiúkra, akkor ugyanis a negyedik helyen álló Sényő érkezik a Tisza-parti kisvárosba. A találkozó 13.30 órakor kezdődik.

BVSC-Zugló– Tiszakécskei LC 3–1 (2–1)

Budapest, Szőnyi úti stadion, vezette: Kubicsek Máté (Jakab Bálint, Rózsás Rita)

BVSC-Zugló: Horváth G. – Érsek, Tóth K., Muri (Hrepka 84.), Kelemen (Fisli 73.), Pintér (Somodi 89.), Schrammel (Komódi 73.), Simon, Balázs, Balogh, Kovács G. Megbízott edző: Céró Bálint

Tiszakécskei LC: Molnár – Szabó D., Oláh, Horváth Adrián (István 65.), Máté (Benkó 75.), Pál, Ternován, Farkas, Simon, Kiprich, Galacs (Zvara 58.). Vezetőedző: Nagy Sándor

Gólszerző: Murányi 23., 31., Kelemen 54., ill Oláh 32. Kiállítva Érsek 70., ill. Kiprich 58.

Nagy Sándor: Azt tudtuk, hogy előbb-utóbb minden sorozat megszakad, ennek ellenére nagyon fáj ez a vereség. Nagyon nehéz volt tizennégy ember ellen játszani. Ettől eltekintve a BVSC érdemei nem csorbulnak, gratulálok a győzelmükhöz. Ki fogjuk elemezni a mérkőzést, és készülünk a következő bajnokira.