1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Évadzáró horgászversenyt rendeztek az Alpári Holt-Tiszán

Az év utolsó horgászversenyét rendezte meg vasárnap az Alpári Tisza Horgász Egyesület. Az egyesület ötven indulóra számított, nekik biztosítottak kijelölt helyet. Csak nem ennyien is voltak, negyvennégyen vettek részt a versenyben.

 

A nyolc órakor kezdődő viadalban még köd nehezítette a horgászok dolgát, de később kisütött a nap és ragyogó őszi időben folyt tovább a verseny. A nyolc órától tizenkét óráig tartó időszakban mindenki egy bottal és egy horoggal horgászhatott, tetszőleges készség szerint. Küsz kivételével minden halat lehetett fogni. – Sajnos az idei évben, a hagyományos hat versenyünkből, a vírus helyzet miatt, csak hármat tudtunk megrendezni, ez az évadzáró, mondta Barta Lajos elnök. Főleg apró halakat sikerült kifogni, a ponty inkább a víz szélére húzódik ilyenkor, ott talál magának táplálékot, a kárász pedig inkább a mélyebb vízben. Nem csak Tiszaalpárról, de a környező településekről is érkeztek horgászok, hogy kihasználják az utolsó versenyzési lehetőséget. Köszönjük nekik, hogy eljöttek, attól függetlenül, hogy a vírussal kapcsolatban mindenkinek vannak fenntartásai. Így a megszokottól jóval kevesebben voltak, de mi ennek is örültünk.

Barta Lajos sok mindent magára vállal, mert mint mondta, szereti átlátni az egész versenyt, de azért akadtak neki segítségei a vezetőségi tagok közül. Nem szereti azt, ha valami hiányzik és esetleg nem úgy alakul a helyzet, mint ahogyan ő szeretné, ezért szereti egy kézbe venni az egész verseny lebonyolítását. Olyan segítségei is voltak, akik a háttérmunkát végezték. Ők többnyire a horgászok női hozzátartozói. Ezúttal meglepték őket egy névre szóló gravírozott pohárral, amibe egy kis nippet is beletettek. Az elnök úgy gondolja, hogy ennyivel tartoznak nekik. Ezúttal nem voltak kategóriák, az első három legtöbb halat fogó versenyző kupa díjazásban részesült. A mérlegelésnél kiderült, hogy nem voltak rekord fogások. Többnyire apró halat fogtak a versenyzők, mindössze egy huszonöt dekás ponty akadt a horogra. Ezzel szemben tizenkét kiló törpeharcsát is kifogtak, amit már nem dobtak vissza. Mindössze három versenyzőnek nem sikerült halat fognia. A mérlegelés után az első helyen végzett a kiskunfélegyházi Faragó Ferenc 2591grammal, második lett a tiszaalpári Dora István 1990grammal, a harmadik helyet pedig a tiszakécskei Huszár Máté szerezte meg 1890 grammal. A verseny végén csülökpörkölt várta az indulókat.