1. 2024.04.24. szerda, György
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Újabb nehéz mérkőzés vár a Tiszakécskére

A Cegléd után újabb nehéz mérkőzés vár a Tiszakécskei LC NB III.-as labdarúgó csapatára. A Keleti csoport tizenkettedik fordulójában vasárnap, az Eger lesz az ellenfelük, a Városi Sportcentrumban.

Az elmúlt hét végén hatalmas küzdelemben győzte le a Tiszakécske a Ceglédet, Máté János tizenegyesből lőtt találatával. Október 4-én újabb nehéz feladat vár a Tisza-parti kisváros gárdájára, az Eger csapata érkezik hozzájuk. A tabellán mindössze egy ponttal előzi meg ellenfelét a Tiszakécske, igaz, egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Az egriek az előző fordulóban magabiztosan 4–0 arányban győztek a Hatvan ellen, így biztosan kellő önbizalommal fognak pályára lépni. A találkozóról Máté Jánost kérdeztük, aki azonos találattal, tizenegy góllal, vezeti a Keleti csoport góllövő listáját, az egykori tiszakécskei játékossal, Kardos Ferenccel, aki jelenleg a Tiszafüredben rúgja a labdát.

– Számunkra minden mérkőzés fontos, nem csak az Eger elleni, mert a végelszámolásnál minden pont számítani fog, mondta a csatár. Az a lényeg, hogy mindig stabilan tudjunk teljesíteni, és győzni tudjunk, mert azért három pontot kapunk. A közvetlen riválisunk elleni találkozóra nagyon oda kell figyelni, mert több rutinos, NB I.-t és NB II.-t megjárt labdarúgójuk is van. Száz százalékot kell ahhoz nyújtani, hogy itthon tudjuk tartani a három pontot. Sajnálatos módon a csapatból többen is sérültek, így ránk még nagyobb feladat hárul. Akik a kezdő csapatot alkotják, és azok is, akik csereként állnak be, tisztában vannak azzal, hogy hétről hétre jól kell teljesíteni, mert csak így tudjuk elérni a célunkat, még pedig azt, hogy feljussunk a magasabb osztályba. Nem örülünk annak, hogy sok a sérültünk, de örülünk annak, hogy játszhatunk. Reméljük, hogy a sérültjeink hamarosan visszatérnek és akkor még erősebbek leszünk.

Azzal kapcsolatban, hogy Kalmár Ferenccel együtt vezetik a góllövőlistát Máté János azt mondta, hogy ez motiválja őt. Úgy tud segíteni a csapatnak, ha minél több alkalommal meg tudja zörgetni az ellenfél hálóját. Ezután is azon dolgozik, hogy ha lehetősége lesz rá, akkor a kapuba továbbítsa a labdát. Ez akár már az Eger elleni találkozón is sikerülhet neki. A helyzetek kidolgozásában segítenek neki játékostársai. Azt még hozzátette, hogy nem az a fontos, hogy csak ő lőjön gólt, az is jó, ha ezt a csapattársak teszik meg, a fontos az, hogy nyerni tudjanak. A találkozó vasárnap 17 órakor kezdődik a Városi Sportcentrumban.